ON LINE

7 Απριλίου 2015

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΣΥ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΕΣ;

Γράφει η Giota.

Το ξέρω....το ξέρω....στους περισσότερους δεν αρέσουν οι εικόνες παιδιών που έχουν υποστεί κακοποίηση!!! Μην στραβώνετε τα μούτρα σας!!!! Λογικό το βρίσκω...ούτε εμένα μου αρέσουν.....όχι όμως γιατί μου "χαλάνε" την αισθητική, ούτε γιατί μου προκαλούν μια προσωρινή θλίψη...

Αλήθεια πόσοι από εμάς θα αντιδρούσαμε άμεσα σε ένα περιστατικό παιδικής κακοποίησης; Αντέχετε την αλήθεια;


Ελάχιστοι!

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων απλά θα αδιαφορούσε λέγοντας: "Στεναχωριέμαι αλλά... "Πού να μπλέξω τώρα .... Δεν είναι δική μου δουλειά!...."Δεν ανακατεύομαι στα οικογενεικά των άλλων"...και θα περιοριζόταν στο να το κάνει "θέμα συζήτησης" για τον καφέ του!!!
Ελάχιστοι, επίσης, γνωρίζουν πως ο όρος "Παιδική Κακοποίηση" δεν αφορά μόνο την σωματική και σεξουαλική κακοποίηση αλλά καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα.....

Η παιδική εργασία θεωρείται κακοποίηση!
Η συστηματική παραμέληση του παιδιού θεωρείται κακοποίηση!
Η ανεπαρκής εκπαίδευση του παιδιού θεωρείτε κακοποίηση!
και ο κατάλογος δεν τελειώνει!

Όσο εμείς κλείνουμε τα μάτια μας σε τέτοια περιστατικά, όσο μένουμε άπραγοι κοιτώντας "την δουλειά" τόσο τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης θα αυξάνονται και θα χαράζονται παιδικές ψυχές!

Μιλήστε!
Καταγγείλτε!

Οι "μικρόψυχοι" θα σας πουν ρουφιάνο ( αλλά αυτοί πάντα θα έβρισκαν κάτι να πουν)....ένα παιδί όμως θα βρεί την ψυχική του ηρεμία, θα επουλώσει τα τραύματά του και θα συνεχίσει την ζωή του ευτυχισμένο!!

«Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»




Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

3 σχόλια:

  1. Έχω βρει τον μπελά μου καταγγελοντας παραμεληση παιδιού κ μάλιστα από συγγενείς μου. "γιατί ανακατεύετε" μου είπαν. Εγώ νιώθω καλά κ θα το ξανά κάνω αν ξανά χρειαστεί...ελπίζω να μην χρειαστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου φίλη! Και επαναλαμβάνω την τελευταια σου φράση: Ευχομαι να μην ξαναχρειαστεί!!!

      Διαγραφή
  2. Έχω βρει τον μπελά μου καταγγελοντας παραμεληση παιδιού κ μάλιστα από συγγενείς μου. "γιατί ανακατεύετε" μου είπαν. Εγώ νιώθω καλά κ θα το ξανά κάνω αν ξανά χρειαστεί...ελπίζω να μην χρειαστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!