ON LINE

2 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ...

Γράφει η Giota.
Κάθε εμπόδιο για καλό...έτσι δεν λένε; 
Αυτό, λοιπόν, σκεφτήκαμε κι εμείς, χαμογελάσαμε και τελικά δεν αλλάξαμε σελίδα, δεν αλλάξαμε φωλιά....Κι ενώ, όπως σας είχα πει,είχαμε βρει νέο σπίτι, είχαμε δώσει προκαταβολές,είχαμε τα κλειδιά στο χέρι και είχαμε ξεκινήσει το πακετάρισμα, οι αμφιβολίες με "έτρωγαν", δε μπορούσα να χαρώ την αλλαγή που τόσο περίμενα! 
Η πρώτη που το κατάλαβε ήταν η κουμπάρα μου (Άννα μου τι θα έκανα χωρίς εσάς;) κατά την διάρκεια του πακεταρίσματος...Με ρώτησε πολλές φορές γιατί έχω τέτοια μούτρα ενώ θα έπρεπε να πετάω!!!! 
Δεν είχα απάντηση....είχα μόνο ένα τρομερό κι ανεξήγητο άγχος... 


Το επόμενο πρωί πήρα το μέτρο και πήγα στο σπίτι να μετρήσω για να σιγουρέψω την θέση των επίπλων με βαριά καρδιά....Στάθηκα για λίγο στο άδειο και παραλίγο νέο μας σπίτι και παρατήρησα προσεκτικά κάθε εκατοστό του....
Ο μπογιατζής δεν είχε "μπει" ακόμα κι έτσι τα μικροπροβλήματα (όπως που τα είχαν χαρακτηρίσει) ήταν εμφανή....Η λίγη υγρασία που έχει στο ένα υπνοδωμάτιο είναι από την ανακαίνιση των "από πάνω", έσπασαν, λέει, οι σωλήνες, πλημμύρισαν και τσουπ υγρασία! 
Λογικό.... 
Οι αμφιβολίες όμως με τριβέλιζαν...βγήκα στο μπαλκόνι,  κοίταξα προς το επάνω διαμέρισμα και με έκπληξη διαπίστωσα πως πάνω από το δωμάτιο με την υγρασία δεν μπορούσαν να έχουν κουζίνα γιατί πολύ απλά οι "από πάνω" είχαν μπαλκόνι!!!!!!!
  Ντιν Νταν ήταν το πρώτο καμπανάκι επιβεβαίωσης!!!!!

Μπαίνω πάλι μέσα στο σπίτι και κατευθύνομαι προς το δεύτερο υπνοδωμάτιο.Στέκομαι ακριβώς στο κέντρο και παρατηρώ.....κλείνω την πόρτα και βλέπω μια ρωγμάρα!!!!!!!! Χτυπάω με το μέτρο την ρωγμή και έπεσε ένα σεβαστό κομμάτι σοβά!!!!!
  Ντιν Νταν Νο2!!!!

Ξαφνικά με διακατέχει μια περίεργη ηρεμία...σα να άνοιξε μια βαλβίδα και εξαερώθηκε όλο το άγχος μου....Κατευθύνομαι στο μπάνιο, το οποίο ήταν σκοτεινό και δεν το είχαμε δει καλά στην πρώτη μας επίσκεψη...ρωγμή και κατά μήκος της μπανιέρας! 
Ντιν Νταν Νο3και τελικό!

Τηλεφωνώ στον άντρα μου και έρχεται σφαίρα! Του δείχνω τις "ανακαλύψεις" μου και προσπαθώ να του κλείσω το στόμα που είχε ακουμπήσει στο πάτωμα από το σοκ!!!!! Ήταν πραγματικά μια αμήχανη και σιωπηλή στιγμή....Νιώθαμε ανακουφισμένοι που τα "ανακαλύψαμε" πριν βουτήξουμε βαθια στα έξοδα μιας μετακόμισης και νευριασμένοι με τον εαυτό μας που στραβώθηκε και δεν πρόσεξε εξ αρχής όλα αυτά!!!!

Γυρίσαμε στο γεμάτο κούτες και ακαταστασία σπίτι μας με τα κεφάλια κατεβασμένα...
"Τι κάνουμε;" με ρωτάει...
"Πάρε το τηλέφωνο και ξεκίνα τις ακυρώσεις!!! Μεταφορική, μεσίτη, σχολικό!!!Ξεπακετάρουμε, καθαρίζουμε, τακτοποιούμε και στολίζουμε το δέντρο μας! Η άνοιξη δεν είναι μακριά..." .



Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας από την "παλιά" μας και εύχομαι προσωρινή φωλιά μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές σας!


Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα
                    

11 σχόλια:

  1. Ωρε συ τι λες τώρα;! Άφωνη με το στόμα ανοιχτό έχω μείνει! Όλα για καλό κάθε εμπόδιο, έχεις δίκιο... Τα φιλιά και την συμπαράσταση μου! Καλές Γιορτές με ηρεμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν είμαι και κοντά να κλείσω και το δικό σου στόμα χαχαχα. Να σαι καλά Μαράκι μου!

      Διαγραφή
  2. Γιώτα μου! πράγματι, κάθε εμπόδιο σε καλό!
    κάτι σε πληροφορούσε μέσα σου ... και ευτυχώς που εγκαίρως διαπίστωσες τα "δύσκολα" του σπιτιού εκείνου.
    Εύχομαι ολόψυχα να περάσετε ήρεμες γιορτές και με το καλό να αναζητήσετε νέα φωλίτσα, εφόσον το θέλετε.
    την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ένστικτό μου δε με έχει προδώσει ποτέ....Δόξα τω Θεώ λέμε που δεν συνεχίσαμε την όλη διαδικασία...!!!! Όλα για καλό λοιπόν, κανείς δεν χάνεται!!!! Ελπίζω ότι τα καλύτερα έρχονται!!!!
      Τα φιλιά μου Αλεξία!

      Διαγραφή
  3. Τελικά αυτό το ένστικτο μας πρέπει να το ακούμε!
    Φαντάσου να είχες κάνει την μετακομιση; απαπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω Μάχη!!!!!! Τόσα έξοδα, τόσος κόπος, τόση κούραση για το τίποτα!!!! Ο Θεός μας φύλαξε!!!! Δυστυχώς κάποια πράγματα, κάποιες βασικές λεπτομέριες δεν τις βλέπουμε εγκαίρως και μετά χτυπάμε το κεφάλι μας στους τοίχους!!!!

      Διαγραφή
  4. Βρε γιώτα μου, είδα χθές από το κινητό μόνο τον τίτλο αλλά δεν φανταζόμουν όλο αυτό. εγώ μια απλή κακοτυχία στην μετακόμιση υπολόγιζα! αλλά αυτό το πράγμα όχι... σοκ σωστό! πόσο μάλλον για εσάς! και ναι τελικά μπορεί να είναι χιλιοειπωμένα αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό και το ένστικτο μας πάντα ξέρει!
    Τί να πώ!
    Καλές και ήρεμες ημέρες να έχετε από εδώ και πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μάρθα,
      τώρα χαλαρώσαμε και συμμαζευτήκαμε....από τον Μάρτιο θα αρχίσουμε το ψάξιμο (φτου κι απ την αρχή)....

      Διαγραφή
  5. Δεν πειραζει Γιωτα!Μ στεναχωριεσαι,οπως λες και εσυ καθε εμποδιο για καλο!!Καπου παρακατω θα σας περιμενει κατι πολυ-πολυ καλυτερο!!!Ευτυχως που τα ειδες και μετακομισατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. koritsia exoun pesei para poli ta enikia stin kozani.piga prox8es sto spiti mia filis.megalo spiti poli.ola ta domatia poli megala,megala mpalkonia mpros kai piso kai dinei mono 200 e enikio.h oikodomi poli peripoihmeni,eine kai sto kentro.to mono mion oti exei palia koufomata alouminiou kai keei ligo parapano tile8ermansi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να σου πω....εγώ δεν είδα μείωση...Βέβαια ψάχνω και διαμέρισμα με κάποια standarts δηλ θέλουμε οπωσδήποτε καινουργια κουφωματα (γιατι σε αυτό που μένουμε τωρα έχει παλιά αλουμινίου και έχει τρελλό κρύο), ασανσέρ στην οικοδομή και αν δεν εχει πάρκινγκ να μπορούμε να αφήνουμε το αμαξι στο δρόμο (δηλ όχι κ τόσο κέντρο)...
      Ότι έχουμε δει σε μεγάλο ήταν άθλιο και πάνω από 270Ε.....

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!