ON LINE

4 Απριλίου 2015

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.


Ο καθαρισμός ενός σπιτιού με παιδιά είναι σαν να φτυαρίζεις την αυλή σου ενώ ακόμα χιονίζει, είναι η ματαιότητα στην καλύτερη στιγμή της!
Τι κι αν προσπαθείτε ολημερίς κι ολονυχτίς να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό,αν έχετε παιδιά πάντα θα υπάρχει κάτι που θα είναι βρωμερό,κολλώδες,υγρό και βρώμικο!


Προσωπικά απογοητεύομαι όταν καθαρίζω κάτι στο σπίτι και την ίδια ακριβώς στιγμή κάτι άλλο που το θεωρούσα καθαρό χρειάζεται επειγόντως καθάρισμα...Αυτές τις ώρες αντιλαμβάνομαι πως οι νόμοι του Σύμπαντος συνομωτούν εναντίον μου και πως κάποιος ρουφάει μονομιάς τις δυνάμεις μου και την υπομονή μου!!!!

Τι να κάνουμε όμως..αυτά έχει η ζωή σε ένα σπίτι που έχει παιδιά!

Οι Νόμοι του Σύμπαντος σχετικά με την καθαριότητα ενός σπιτιού που έχει παιδιά:

1.Την ημέρα που θα αλλάξεις σεντόνια στάνταρ θα κατουρηθεί το βράδυ!!!

2.Μόλις βγάλεις την ηλεκτρική σκούπα από την πρίζα θα πατήσεις πάνω σε ένα κομμάτι μπισκότου και θα γεμίσεις ψίχουλα!

3.Μόλις στεγνώσει το σφουγγαρισμένο πάτωμα, σε διάστημα 1 ώρας το πολύ, θα χυθεί σε αυτό γάλα, χυμός κτλ.

4.Μόλις θα τελειώσεις και το καθάρισμα της τελευταίας μπαλκονόπορτας η πρώτη που καθάρισες θα είναι γεμάτη δαχτυλιές και σάλια!

5.Το φρεσκοπλυμμένο λευκό σετάκι του παιδιού σου τραβάει σαν μαγνήτης κάθε λογής βρωμιά!(ποτέ στην ιστορία των παιδιων δεν έχει υπάρξει παιδί που να φορέσει λευκό και να το διατηρήσει χωρίς καμιά περίεργη απόχρωση πάνω από μισή ώρα!!!)

6.Οι μαρκαδόροι που "σβήνουν" με το νερό δεν έσωσαν ποτέ κανέναν τοίχο! Βγήκαν στο εμπόριο απλά για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να κάνουν τις δικές τους εικαστικές παρεμβάσεις σε καθαρές επιφάνειες!

7.Ακόμα κι αν έχεις συμμαζέψει τα παιχνίδια από όλο το σπίτι πάντα θα υπάρξει ένα καλά κρυμμένο τουβλάκι το οποίο θα μπει ύπουλα κάτω από την πατούσα σου επειτηδες για να το πατήσεις και να ξεραθείς από τον πόνο!

8.Το πλυντήριο ρούχων δεν σταματά ποτέ (εκτός κι αν είστε νεκρή)! Πάντα υπάρχει κάτι που θέλει πλύσιμο!!

9.Η τουαλέτα και η περιοχή γύρω από αυτή παραμένει καθαρή μέχρι να την χρησιμοποιήσει ένα παιδι!!!! Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα... από "προιόντα" κενωσης που δεν βρήκαν "στόχο" , μέχρι ξεπλυμένες μπογιές....

10.Προς Θεού μην παροτρίνετε τα παιδιά σας να σας "βοηθήσουν" στο καθάρισμα!!!!!! Δεν χρειάζεται να εξηγείσω τους λογους ε;


Συμφωνείτε;;;
Εσείς τι έχετε παρατηρήσει από όλα αυτά;
Πώς είναι δυνατόν το Σύμπάν να εργάζεται τόσο σκληρά για να σας ξεκάνει κυριολεκτικά;;;;


Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook


7 σχόλια:

  1. Όταν ήταν τα παιδιά μου μικρά και κατάφερνα α) να καθαρίσω το σπίτι και β) να διατηρηθεί καθαρό για πάνω από δύο ώρες, έκλαιγα από τη χαρά μου.
    Για να είμαι ειλικρινής, τώρα που είναι μεγάλα, τα ίδια ισχύουν (καλά, δεν κατουριούνται στο κρεβάτι τους) αλλά εκεί που έχεις σκουπίσει και σφουγγαρίσει τσουπ, ανοίγει ένα σακουλάκι πατατάκια με όλες τις λογικές συνέπειες.

    Μάνα κουράγιο!
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έμενε το σπίτι μου καθαρό και τακτοποιημένο για 2 ώρες θα κρατούσαμε την ημερομηνία και θα την γιορτάζαμε κάθε χρόνο! χαχαχαχαχα
      Καλημέρα Ελένη!

      Διαγραφή
  2. Πάντως για να είμαι ειλικρινής εμείς με τα φαγητά-ψίχουλα στο πάτωμα δεν έχουμε πρόβλημα! Η λύση μας είναι οικολογική, αποτελεσματική, μαλλιαρή και ακούει στο όνομα Μπουμπού! Ότι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα εξαφανίζεται σε χρόνο dt!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι αυτή την ανάρτηση την έγραψε κάποιος που μένει στο σπίτι μας. Το αποκορύφωμα του ότι το σύμπαν σπάει πλάκα μαζί μας, ήταν όταν στρώσαμε το καινούργιο χαλί στο παιδικό δωμάτιο, σε αποχρώσεις κίτρινο - γαλάζιο (όχι μενεξεδί.....) και μετά από μια ώρα, έχυσαν ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι επάνω. Και μαντέψτε, δεν ήταν καν πάνω στο κομμάτι του χαλιού που ήταν κίτρινο! Πάνω στο γαλάζιο τον έχυσαν. Ένας λεκές που δεν έφυγε ποτέ, όσο τρίψιμο κι αν έφαγε! Ουφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμμ άεσε με γιατί τέτοια "έμπνευση¨με το χαλί του παιδικού ειχα κι εγώ και το πήρα λευκό(!!!!!!!!) με περιγράμματα κύκλων σε κιτρινι, γαλάζιο, λαχανί και ροζ!!!! Δεν φαντάζεσαι πώς είναι!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Αυτο με το λευκό σετακι το καταλαβαίνω. Εδω εγω άμα βαλω κατι λευκό το λερωνω αμέσως, πόσο μάλλον τα παιδιά!!
    Εγω παντως την βαζω να βοηθάει την δώρα. Στη αρχή όντως τα έκανε χαλια και μάλιστα για να μην στεναχωρηθεί τα ξανακαθαριζα την ωρα που κοιμόταν. Αλλά τελικα έμαθε! Τωρα με βοηθάει παρα πολυ σε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως κι εγω αρχικά είχα βάλει τις διδυμες να συμμετέχουν στις δουλείες αλλά το παράτησα γιατι ουσιαστικά καθάριζα επί 3 και δεν παλευόταν!!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!