ON LINE

4 Απριλίου 2015

ΤΑ 7 "ΠΡΕΠΕΙ" ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

Γράφει η Giota.
Η κοινωνία ήταν και εξακολουθεί να είναι γεμάτη "πρέπει", σενάρια και στερεότυπα που δυστυχώς πολλές φορές μας προβληματίζουν και μας εμποδίζουν να χαρούμε και να ζήσουμε την ζωή μας....!Δεν είναι κρίμα όμως να εγκλωβιζόμαστε σε αυτούς τους κοινωνικούς κανόνες και να βάζουμε εμπόδια στην προσωπική μας ζωή και ευτυχία;
Ο πρώτος και ο τελευταίος άνθρωπος που θα ορίζει την ζωή μου είμαι εγω....όλοι οι υπόλοιποι απλός ακούγεστε στα αυτιά μου σαν ενοχλητικές Αυγουστιάτικες μύγες!
Δείτε, λοιπόν, τα 7 πράγματα που "πρέπει" να κάνεις πριν μείνεις έγκυος, δεν τα έκανες ποτέ και είσαι απόλυτα και ειλικρινά ευτυχισμένη χωρίς αυτά:


1. Πρέπει να είσαι Πτυχιούχος Α.Ε.Ι. Παντρευτικής.

Τι κι αν έχεις φάει τα παντελόνια σου στα θρανία; Τι κι αν έβγαλες τα μάτια σου στο διάβασμα; Τι κι αν μετά από κόπο και ξενύχτια κατάφερες να πάρεις το πτυχίο σου; Αν μείνεις έγκυος χωρίς να έχεις πτυχίο Α.Ε.Ι. Παντρευτικής σχολής είσαι ένα τίποτα, μια παρακατιανή και μια σουρλουλού!
Οι γονείς θα στραβομουτσουνιάσουν, οι συγγενείς θα ξινίσουν και η γειτονιά θα έχει υλικό για τον πρωινό της καφέ για μήνες!!!!
Δεν αντιλέγω πως ένας γάμος είναι μια όμορφη βάση για να ξεκινήσει μια οικογένεια αλλά δεν είναι το παν! Ένα πιστοποιητικό γάμου σίγουρα δεν κάνει την σχέση ανθεκτικότερη και δεν αποτελεί εγγύηση για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με καλοαναθρεμμένα παιδιά. Μπορείτε να αναθρέψετε το παιδί σας χωρίς να υπογράψετε κανένα νομικό ή θρησκευτικό έγγραφο και προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω πως τα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά χωρίς να έχουν τελέσει γάμου αποτελούν κακό πρότυπο για την κοινωνία!

2. Πρέπει να είσαι "τακτοποιημένη".

Σίγουρα το έχετε ακούσει το "ποίημα" : "Κοίτα να τακτοποιηθείς επαγγελματικά & οικονομικά και μετά να κάνεις παιδι!!!". Ζήσε Μάη μου να φας τρυφύλλι δηλαδή! Αν περιμένεις να τακτοποιηθείς επαγγελματικα και οικονομικά για να μείνεις έγκυος και να ξεκινήσεις την οικογένειά σου σε βλέπω γιαγιά στηριγμένη στο πι σου....

3. "Πρώτα οι σπουδές σου!".

Ναι, αλλά τι να κάνουμε που μας πρόλαβε ο Πελαργός;;;;; Είμαι μεγάλη φαν των γυναικών που σπουδάζουν και πραγματοποιούν την εκπαίδευση που χρειάζονται έτσι ώστε να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για μια ανεξάρτητη,δημιουργική και "γεμάτη" ζωή αλλά δεν μου αρέσει να καθορίζεται η ευφυΐα και η ποιότητα του καθενός ανάλογα με το δίπλωμα που έχει ή δεν έχει!
Τα πάντα μπορούν να γίνουν με υπομονή, σωστό σχεδιασμό και βοήθεια (όπου κρίνεται απαραίτητη).


4. "Ξέρεις πόσο "κοστίζει" ένα μωρό".

Ένα μωρό δεν θα σε αγαπήσει περισσότερο επειδή του αγόρασες καροτσάκι-υπερπαραγωγή των 1,000ευρώ ή πριγκιπικό κρεβατάκι. Ένα μωρό χρειάζεται αγάπη και καλή διάθεση για να είναι ευτυχισμένο, όλα τα άλλα περισσέυουν! Μια χαρά μπορεί να φωλιάζει στην αγκαλιά της μαμάς του για να κοιμάται, μια χαρά μπορεί να τρέφεται από το στήθος της....Όλα τα υπόλοιπα υλικά αγαθά που "πρέπει" να έχει ένα μωρό μπορείς να το βρεις πλέον σε πολύ οικονομικές τιμές ή μπορείς να τα βρεις εντελώς δωρεάν μέσω internet και φίλων που δεν τα χρειάζονται.

5. "Πρέπει να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου!"

...θυμάμαι το άκουγα από την γιαγιά μου και τις φίλες της (αν και τώρα η γιαγιά μου σταμάτησε να το λέει)!!!! Μια χαρά θα ήταν να είχαμε όλοι "ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας" αλλά μαζί με το κεραμίδι θα είχαμε πάνω από το κεφάλι μας δόσεις δανείων, εφορίες, χαράτσια και άγχος....επίσης μια ισόβια δέσμευση για τον χώρο και τον τόπο που ζούμε....Οπότε μια χαρά είμαστε στο ενοίκιο!

6. Να γίνουν όλα με την σειρά και με πρόγραμμα.

Γιατί;;;; Αν γίνουν ανάποδα και ανακατεμένα χαλάει η συνταγή; Καμιά φορά τα απροσδόκητα μας δίνουν τα καλύτερα μαθήματα ζωής!

7. Πρέπει να έχεις την "κατάλληλη" ηλικία και να έχεις "ζήσει" την ζωή σου.

Και ποιος ορίζει ποια ηλικία είναι "κατάλληλη" και πότε κάποιος έχει "ζήσει" την ζωή του (μάλλον στα βαθιά γεράματα έχοντας αρχίσει να "μαζεύεις υπογραφές");;;;;;;;; Η κατάλληλη ηλικία είναι αυτή που πιστεύει ο καθένας...όσο για να πει κάποιος πως την "έζησε" την ζωή του μάλλον θα χρειαστεί πολλές ζωές γιατί οι εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ!
Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα


4 σχόλια:

  1. Επισης απαγορεύεται να κανεις παιδί ανύπαντρη! Ειναι μέγα αδίκημα κατα την κοινωνία όπως και οι προγαμιεες σχέσεις που καμία κουτσομπόλα προκατειλημμένη δεν είχε! Η μάλλον νομίζει ότι δεν ξέρουμε ότι είχε. Σε φιλώ υπέροχο το άρθρο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγα σφάλμα, αδικημα και αμαρτία!!!!! Θα καούμε στην Κόλαση!!!! Στο πυρ το εξωτερο!!!! χαχαχαχαχα Ευχαριστώ για την επίσκεψη Τούλα.

      Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα υπέροχο άρθρο!!! Αθάνατη ελληνική κοινωνία!!!

    Πολλά φιλάκια!!

    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Βάσω, πολύ ευστοχος ο σχολιασμός σου!!!! Αθανατη, Ελληνικη, Κοινωνία (ψευτοπροοδευτική)! Τα φιλιά μου & ευχαριστώ για την επίσκεψη!

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!