ON LINE

29 Απριλίου 2015

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ!

 Γράφει η Giota.

Σαν χτες το θυμάμαι...ήταν Χριστούγεννα του 2010, εγώ ήμουν  στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και ξεκινούσαμε να ετοιμάζουμε το παιδικό δωμάτιο!
 Η απόφαση είχε παρθεί:
Το διδυμοδωμάτιο θα ήταν σε κίτρινο-λιλά και τα διδυμοέπιπλα θα ήταν λευκά και οικονομικά!!!! Μετά από μια μικρή διαδικτυακή έρευνα (μιας που εγώ απαγορευόταν να μετακινηθώ) καταλήξαμε σε έπιπλα από το ΙΚΕΑ.
Το τι ακούσαμε γι' αυτή την επιλογή μας δεν λέγετε αλλά ο καθένας ας κοιτάει την τσέπη του, τον χώρο του,τις ανάγκες του και το γούστο του!
Αρχίσαμε,λοιπόν, από τα βαψίματα
και τον ρόλο του μπογιατζή ανέλαβε ο μέλλοντας (τότε) μπαμπάς, εγώ, αφού δε μπορούσα να συμμετέχω ενεργά, ήμουν η κακότροπη πρωταγωνίστρια που παρακολουθούσε τα πάντα από απόσταση ασφαλείας και έκανε παρατηρήσεις και υποδείξεις (δηλαδή ο σπασοκλαμπάνιας της υπόθεσης χαχα).



Η αλήθεια είναι πώς το "λιλά" μας βγήκε λίιιιιιγο πιο σκούρο από ότι το είχα φανταστεί και το θέλαμε αλλά τελικά δεν μας χάλασε καθόλου γιατί ανάδειξε τα λευκά επιπλάκια μας!!!


 Οι κούνιες μας κόστισαν 80,00Ε η μία από το ΙΚΕΑ,τα κάγκελά τους είναι σταθερά (δεν ανεβοκατεβαίνουν) ενώ οι βάσεις (εκεί που ακουμπάει το στρώμα) μπορούν να τοποθετηθούν σε 2 ύψη (στην φωτο είναι ρυθμισμένες στο ψηλότερο). Αργότερα υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρέσετε το ένα πλαϊνό κάγκελο και να τις μετατρέψετε σε καναπεδάκι!!!

Η αλλαξιέρα , από τα ΙΚΕΑ κι αυτή, κόστισε 80,00Ε και την επιλέξαμε γιατί είχαμε ακούσει πολλά για τις αλλαξιέρες (ότι δεν θα μας βολέψει, ότι είναι άχρηστο έπιπλο κ.τ.λ.) και σκεφτήκαμε ότι θα μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε και σαν ραφιέρα (όπως και κάνουμε μέχρι σήμερα)!!!

Η ντουλάπα περίπου 119,00Ε. Το μόνο που "δεν μου άρεσε" αλλά το κατάλαβα κατόπιν εορτής ήταν ότι δεν είχε συρτάρια...κατά τα άλλα μια χαρά!!! Το κίτρινο τραπεζάκι,που βλέπετε δίπλα από τη ντουλάπα μας κόστισε 9,90Ε επίσης από το ΙΚΕΑ.


Για να συνοψίσω όλα τα έπιπλα του παιδικού δωματίου μας κόστισαν 370Ε και τα καταχαρήκαμε χωρίς να μας πιάνει υστερία αν θα χαλάσουν ή αν θα τα γδάρουν τα πιτσιρίκια και αν εξαιρέσουμε τις κούνιες τις οποίες τις έδωσα σε άλλα διδυμάκια,όλα τα υπόλοιπα τα έχω μέχρι και σήμερα!!!!!

Ελπίζω να σας έδωσα έμπνευση και για το δικό σας βρεφοδωμάτιο!
Με το καλό να υποδεχτείτε το μωράκι σας μανούλες!!!!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

Φωτογραφίστε το δικό σας παιδικό δωμάτιο,μοιραστείτε το μαζί μας και δώστε ιδέες σε όσους αναζητούν λύσεις!!!

4 σχόλια:

  1. Τι τέλειο που είναι! Όντως οικονομικά και ωραία τα επιπλάκια σας. Με παιδιά στο σπίτι τα αγρατζούνιστα έπιπλα αποδεικνύονται άπιαστο όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ Nikoleta P. ! Νομίζω πως η ομορφιά (οπουδήποτε) βρίσκεται στην απλότητα και η απλότητα πολλές φορές είναι πιο οικονομική. Eξάλλου δεν υπάρχει "άσχημο" παιδικό! Σωστά; Ευχαριστώ που "πέρασες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν συμπαθώ το κίτρινο σε τοίχους με έκανες και άλλαξα γνώμη! πανέμορφο το δωμάτιο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σου άρεσε Μάχη! Πολλές φορές κι εγώ λέω ότι δε μου αρέσει κάτι αλλά όταν το δω "ζωντανό" μπροστά μου αλλάζω γνώμη. ;-) Ευχαριστώ που "πέρασες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!