ON LINE

11 Μαΐου 2015

Η ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Γράφει η Giota.
Δεν ξέρω πόσοι έχουν την πολυτέλεια να μένουν κοντά σε κάποιο πάρκο! Εμείς, ευτυχώς, σε αυτό το θέμα σταθήκαμε πολύ τυχεροί! Στο τέρμα της γειτονιάς μας υπάρχει ένα πάρκο!
Ένα πάρκο καταπράσινο, με αρκετά δέντρα και έναν επιβλητικό πλάτανο με παχιά σκιά. Το πάρκο έχει τρία επίπεδα, στο πρώτο, που έχει και το μεγαλύτερο πλάτος και έχει γρασίδι, μπορείς να κάνεις τα πάντα...
απ' το να κάνεις πικ-νικ down town, μέχρι να παίξεις μπάλα! Το δεύτερο που είναι πλακόστρωτο είναι ιδανικό για παιδικές ποδηλατάδες ενώ στο τρίτο υπάρχει μια παιδική χαρά, που έχει το μαύρο της το χάλι μέν αλλά είναι η μόνη του έχουμε δε!


 Το πάρκο για μένα σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού μιας και μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός, γίνεται ο κακός χαμός από μαμάδες και παιδάκια κάθε ηλικίας που περνάνε τα απογεύματά τους εκεί. Από τις πέντε το απόγευμα μέχρι το βραδάκι το πάρκο μας γεμίζει με παιδικές φωνές και χαρούμενα γέλια.


 Αυτό κάνουμε κι εμείς! Μόλις θα ακούσουμε τα πρώτα παιδάκια να περνάνε κάτω από το μπαλκόνι μας φορτωνόμαστε τα παιχνιδια μας, τις μπάλες μας, τα παγουρια μας, το απογευματινό μας κολατσιο και ένα κουβά καφέ (τιγκα στον πάγο) για μένα και ξεχυνόμαστε στο πάρκο!
(Να σας πω την μαύρη αλήθεια, πολλά πρωινά μόλις βάλω τα παιδιά στο σχολικό, παίρνω τον καφέ μου και αράζω, μόνη ή με καμιά φίλη μου, στα πεζούλια απολαμβάνοντας με ησυχία τον καφέ μου!!!!!)


Μπορεί ο κόσμος τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα να είναι πολύς, μπορεί τα παιχνίδια στην παιδική χαρά να είναι παλιά και λίγα αλλά έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε στο δικό μας πάρκο!!!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πετύχει χελώνες να περπατάνε βαριεστημένα και αργά στα χόρτα κάνοντας πολύωρες στάσεις! Δεν είναι λίγες οι φορές που καθόμαστε και παρακολουθούμε τα τρελλά σκιουράκια να πηδάνε σφαίρα από δέντρο σε δέντρο ή να βολτάρουν στα καλώδια της ΔΕΗ...
Και όλα αυτά μέσα στην πόλη...στην γειτονιά μας...δίπλα από το σπίτι μας!


Μα πείτε μου....δεν είμαστε πραγματικά τυχεροί που μπορούμε να συναντάμε την φύση στο πάρκο της γειτονιάς μας;



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

5 σχόλια:

  1. Τυχεροί σίγουρα! Και τη παιδική χαρά, παλιά μεν, αλλά αξίζει να την εκτιμήσεις, γιατί κάποιοι δεν έχουν καθόλου κουνιες στη γειτονιά!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο! Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα γειτονιές (μην πω περιοχές) που δεν έχουν έναν δημόσιο χώρο εκτόνωσης παιδιών...Ενας από τους λόγους που επιλέξαμε να νοικιάσουμε το σπίτι μας ήταν το πάρκο! Ευχαριστώ για την "βόλτα"! ;-)

      Διαγραφή
  2. Είστε πάρα πολύ τυχεροί και να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο! :)
    θα μείνουν οι καλύτερες αναμνήσεις για τις κουκλίτσες σου!

    φιλιά
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είστε πολύ τυχεροί και όσο μπορείτε να βρίσκεστε εκεί , έτσι για να μην ξεχναμε τι υπάρχει εξώ από τα τσιμεντένια κουτιά που ζούμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτα τυχεροί, εμείς ούτε πάρκο ούτε κούνιες έχουμε! Σε φιλώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!