ON LINE

6 Ιουνίου 2015

Η "ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ" (ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ).

Γράφει η Giota.
Έχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους προσπαθώντας να περιορίσω τις άσχημες συμπεριφορές των διδύμων, χωρίς αποτέλεσμα (εννοείτε).

 Και όταν λέω "άσχημες συμπεριφορές" εννοώ το να αντιμιλάνε, να χτυπάνε, να μην συνεργάζονται και να μην μοιράζονται.

Χτες μετά από ένα επεισοδιακό μεσημέρι με άσχημες συμπεριφορές και ατέλειωτη γκρίνια που κατέληξε σε υστερικά κλάματα (τύπου ουρλιάζω και κοπανιέμαι και κοπανάω) δημιούργησα την


"Φυλακή Παιχνιδιών"!
Η "Φυλακή Παιχνιδιών" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κουτί, που βρίσκεται πάνω στο ψυγείο, στο οποίο "φυλακίζεται"το παιχνίδι του παιδιού που είχε άσχημη συμπεριφορά! Και για να το αναλύσω περισσότερο:
Όταν δω άσχημη συμπεριφορά την επισημαίνω και υπενθυμίζω την "Φυλακή Παιχνιδιών". Αν η συμπεριφορά δεν διορθωθεί μετά από τρεις προειδοποιήσεις τότε αυτή που έχει την άσχημη συμπεριφορά πρέπει να διαλέξει ένα παιχνίδι και να το βάλει στην "Φυλακή" (αν αρνηθεί διαλέγω εγώ το παιχνίδι),


μαζί με το παιχνίδι τοποθετώ κι ένα χαρτάκι με το όνομα του παιδιού. Είναι γεγονός πως η "φυλάκιση" του παιχνιδιού τις περισσότερες φορές φέρνει αντιδράσεις αλλά όταν το παιδί ηρεμήσει συζητάμε (όσο μπορούμε) και της εξηγώ τους λόγους που οδήγησαν το παιχνιδάκι της στο κουτί κι αν ζητήσει συγγνώμη τότε μπορεί να πάρει το παιχνίδι της!
Παρόλα αυτά το χαρτάκι που γράφει το όνομά της μένει μέσα στην "φυλακή" γιατί στο τέλος της εβδομάδας θα μετρήσουμε τα χαρτάκια και όποια έχει τα περισσότερα χαρτάκια (δηλ ήταν πιο άτακτο παιδάκι) θα χάσει ένα αυτοκόλλητο από αυτά που με τόσο κόπο μαζεύει και κολλάει πάνω από το κρεβάτι της.


Για να δούμε τι θα καταφέρουμε και με αυτό τον τρόπο! Ευχηθείτε να πετύχει γιατί είναι η τελευταία μου ελπίδα! Στέρεψα από ιδέες πια η έρμη μάνα!


Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα



2 σχόλια:

  1. Εύχομαι για το καλό των παιδιών σου να μη δουλέψει. :) Πολύ στρατιωτικός νόμος μου κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε,
    το να μάθουν τα παιδιά ότι οι πράξεις τους έχουν "συνέπειες" (στην προκειμένη προσωρινή αφαίρεση ενός παιχνιδιού) νομίζω πως θα τους φανεί χρήσιμο και στην μετέπειτα ζωή τους. Δεν το θεωρώ "Στρατιωτικό Νόμο", παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την άποψή σου. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!