ON LINE

29 Σεπτεμβρίου 2015

"ΚΑΛΑΜΑΚΩΣΑΜΕ" ΤΟ....ΜΠΙΜΠΕΡΟ.

Γράφει η Giota.

Όταν είμαι σε μαμαδοαπόγνωση από τα "πρέπει" της κάθε ηλικίας μου έρχονται, ως απο μηχανής θεός, οι πιο "ξελασπωτικές" ιδέες!!! Η πρώτη ιδέα ήταν τα πατωματοκρέβατα, η δεύτερη η καθαριότητα των χεριών στο σχολείο! Και στις δυο τα δίδυμα ανταποκρίθηκαν θετικά και είχαν αποτέλεσμα!!!
Τώρα έχει έρθει η ωρα να απαλλαγούμε από το μπιμπερό!!!

Καλά, αυτή η ώρα είχε έρθει καιρό πριν αλλά το τρέναρα επίτηδες γιατι η μπιμπεροκατάσταση με βόλευε!!
Ναι!
Το παραδέχομαι:
"Γιατί ΜΕ βόλευε".
Με βόλευε που το βράδυ έπιναν το γάλα στο κρεβάτι και τις έπαιρνε ο ύπνος....με βόλευε, επίσης, να τους δίνω το πρωινό τους γάλα χωρίς τον φόβο να γίνει "ζημιά" αλλά κι επειδή μου "έδιναν" χρόνο να ρουφήξω ήρεμα τις πρώτες νυσταγμένες γουλιές του καφέ μου!

Όμως το πήρα απόφαση!!!!
Μπιμπέρό τέλος!
Δοκίμασα να τους σερβίρω το γάλα σε όμορφα και γυαλιστερά ποτηράκια που τα διακοσμούσαν οι αγαπημένες τους πριγκίπισσες αλλά καταλήγαμε σε εντάσεις και νεύρα που οδηγούσαν μαθηματικά στο να κόψουμε το γάλα!
Το' φερνα από' δω...το πήγαινα από' κει και τσουπ!
Να την η ιδέα!!!!

Όλοι ξέρουμε το καλαμάκι-σουβλάκι, το σουβλάκι-καλαμάκι και το καλαμάκι του φραπέ!!!
Το καλαμάκι του μπιμπερό ποιός το ξέρει;;;
Σας το παρουσιάζω,λοιπόν!


Τα κορίτσια το δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα, τα τυχόν "ατυχήματα" ελαχιστοποιήθηκαν σε σχέση με το κανονικό ποτήρι, κόπηκε το ανθυγιεινό πιπίλισμα, το γάλα δεν "κόπηκε" και οι μικρές δεν αποχωρίστηκαν το αγαπημένο τους μπουκάλι.
Όλοι ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι!

Ευελπιστώ σε λίγο καιρό να αφαιρέσουμε και την θηλή (με την τεράστια τρύπα) από το μπουκάλι και αργότερα να κάνουμε την μετάβασή μας στο ποτήρι ομαλότερα!!!

Άντε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστώ!
χα χα χα




Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

18 σχόλια:

  1. Φοβερό Tip...είδες τελικά η φαντασία μας οργιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς προ πέρσι το καλοκαίρι που κάναμε την μετάβαση ήταν αφορητα δύσκολο. Πιο πολύ αυτό με κούρασε πάρα η αφαίρεση της πανας! Κάναμε χωρίς υπερβολές σχεδόν 5 μήνες για να στρωσουμε, στο να πίνει γάλα με το καλαμάκι η μικρή από την κούπα... Ωραία Ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την πάνα κι εσεις τσακ-μπαμ και περίμενα μεγάλο ζόρι, να σου πω την αλήθεια!!!! Στο μπιμπερό τσινούσαν πάααρα πολύ!!!!

      Διαγραφή
  3. Θα το δοκιμάσω και αυτό !! Για να δούμε γιατί όλα τα άλλα έχουν αποτύχει παταγωδώς!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να "πιάσει" και να έχετε αποτελέσματα!!! Good luck Αθηνά!

      Διαγραφή
  4. Πολύ έξυπνο! Αν και στον μεγάλο μου δεν είχα θέμα τώρα στον μικρό μάλλον θα κάνω το ίδιο για να αποφύγουμε εντάσεις κι ατυχήματα! Το τρέναρα γιατί κι εμένα με βόλευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές οι πιο απλές λύσεις ειναι και οι ευφυέστερες! Μακάρι να το εφαρμόσεις στον μικρό και να πάνε όλα καλά! (α! και μεταξύ μας...χαίρομαι που ακομα μια μαμα παραδέχεται ότι τρέναρε μια φάση γιατι την βόλευε ;-) χι χι χι )

      Διαγραφή
  5. Εμείς κόψαμε το μπιμπερό 18 μηνών. Σε κάποια ανυποψίαστη φαση που έπινα φρέντο στο μπαλκόνι του σπιτιού η Χρυσαλενια βούτηξε το καλαμάκι και κατέβασε μερικές γερές γουλιες. Α! Έτσι είσαι κυρία μου ! Σκέφτηκα. Το βράδυ το γάλα θα το πιεις με καλαμάκι. Πήρα ένα πλαστικό σεικερ του φραπέ που έχει από πάνω βιδωτο καπάκι κι αφήνει μόνο μια τρυπιτσα για καλαμάκι κι αυτό ήτανε. Ούτε ζόρι, ούτε κλάματα, ούτε ατυχήματα. Μερικά πράγματα αν σταματουν σαν συνήθειες νωρίς, ταλαιπωρούν λιγότερο τα παιδιά. Όσο πλατιάζει ένα πράγμα τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Αν μένεις στο σπίτι για 4-5 χρόνια συνεχόμενα όταν πας προνήπιο ή νηπιο σου έρχεται ντουβουρτζας. Αν πας στα 2-3 έτη στη βδομάδα επάνω έχεις συνηθίσει. Το ίδιο με την πιπίλα, το μπιμπερό, την πάνα κ.ο.κ. Καμιά φορά νιωθουμε τύψεις να αφήσουμε τα παιδιά μας να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο όταν αν το τολμουσαμε θα τα απαλάσσαμε από περισσότερο πόνο και κόπο. Έχω δει μαμά να έχει το παιδί στην κούνια κι απέξω ένα σκαμνί για να κατεβαίνει το παιδί και να πηγαίνει τουαλέτα. Θεωρούσε πιο ασφαλές να καβαλάει το κάγκελο και να παταει στο σκαμνί από το να κοιμάται σε κρεββάτι! Πάντως να στο αναγνωρίσω. Από εφευρετικοτητα σκίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκαιο Τινα! Τα πάντα είναι θέμα συνήθειας και όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο ευκολότερα και για εκείνο αλλά και για σενα! Βασικά πιστεύω ότι εμεις οι μαμάδες φταίμε για πολλά που (και καλά) δε μπορούν να κόψουν τα παιδιά μας!

      Διαγραφή
  6. Έχω ανάρτηση ενα χρόνο πίσω, με τίτλο από το μπιμπερό στο ποτήρι. http://www.mommywiki.gr/2014/09/blog-post_17.html

    Ένα έχω να πω.... εδώ γελάμε!!!!! Ακόμη με μπιμπερό πίνουμε!!!! Θα δοκιμάσω και το καλαμάκι!!!
    Κουράγιο μάνα!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα μα το είπα : είμαστε πολλές αλλά σκόρπιες, σαν διαλυμμένη διαδήλωση!!!! Καλή επιτυχία στο καλαμακωμένο μπιμπερό! Τρέχω να δω την ανάρτησή σου!

      Διαγραφή
  7. καταπληκτική ιδέα!!!

    τα δικά μας τα μικρά , δεν ξέρω πώς, μάθαιναν από 10 μηνών το ποτήρι και το καλαμάκι, με έναν περίεργο τρόπο- έβλεπαν το ένα το άλλο και ήθελαν να γίνουν "μεγάλα" !

    καλημέρα, Γιώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ωραία που το ζήτησαν μόνα τους και δεν δυσκολευτηκε κανένας σας!!!!!
      Την καλημέρα μου!!!

      Διαγραφή
  8. Το ομολογώ κι εγώ λοιπόν, μιας που έκανες την αρχή.. Με βολεύει απίστευτα το μπουκάλι για τους ίδιους ακριβώς λόγους που λες κι εσύ!
    Αλλά μου αρέσει πολύ η ιδέα σου.. Κι εμείς εξακολουθούμε να βολευόμαστε και τα παιδιά εξακολουθούν στο αγαπημένο τους μπουκάλι! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    marthablogging.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι βρε παιδί μου! Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε ότι αναβάλλουμε μια Χ κατάσταση επειδή "μας βολεύει". Δεν είναι, δα, και τόοοοοοοοοοοοοσο σοβαρό!!!!! Ελπίζω να τα καταφέρετε με το καλαμακωμένο μπιμπερό!
      Τα φιλιά μου Μαρθα!

      Διαγραφή
  9. Γιώτα μου δεν είναι άσχημη η ιδέα σου! Εγώ που προσπάθησα να της κόψω το μπιμπερό το μόνο που κατάφερα είναι να σταματήσει να πίνει το γάλα! οπότε το παράτησα, αλλά τώρα δε πάει αλλο! Ξεκίνησα να της κόψω και τη πιπίλα αλλά έκανε 3 ωρες να κοιμηθεί μεσημέρι-βράδυ και με ήθελε δίπλα της, και ήταν και πολύ ανήσυχη κατά τη διάρκεια του ύπνου.
    Αυτό που έκανες με το μπιμπερό ήταν τέλεια ιδέα και θα το δοκιμάσω σήμερα κιόλας! Μόνοτο γάλα πίνει με το μπιμπερό! Αντε να δούμε να τα κόβουμε ένα-ένα σιγά-σιγά γιατί είναι κακές συνήθειες! Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο...όοοοοοοοχι το ομολογω...τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!