ON LINE

7 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΖΑΝΗ:ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ 2015.


...κι αφού τόσα χρόνια δεν αξιωθήκαμε να πάμε σε κανένα από τα κοντινά Χριστουγεννιάτικα χωριά, είτε γιατί δουλεύαμε και προτιμούσαμε να αράξουμε, είτε γιατί δεν είχαμε πληρωθεί, φέτος που η πόλη μας έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια δε μπορούσαμε να μην τους "τιμήσουμε"!
Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο το απόγευμα επισκεφτήκαμε το Δάσος των Ξωτικών που στήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης.

Το εισιτήριο στην είσοδο ήταν ξεφτίλα!!! 
Μόλις 0,50Ε το άτομο, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν να μην κάνει έστω μια βόλτα ε;
Κόψαμε τα εισιτήρια μας και ξαμοληθήκαμε στο Δάσος των Ξωτικών...είχε ήδη νυχτώσει και η ομίχλη που είχε κατέβει χαμηλά έκανε τη νύχτα ακόμα πιο όμορφη και...."ξωτικένια"!
Αρχικά κάναμε μια αναγνωριστική βόλτα.
Ο εξωτερικός χώρος ήταν πολύ όμορφος!!! 
Πολύχρωμα λαμπιόνια στόλιζαν το φυσικό τοπίο του χώρου, πανέμορφες κατασκευές, τρενάκια, μπαλαρίνα, φάρμα με αλογάκια (ψεύτικα καλέεεε), παγοδρόμιο, καρουζέλ....

Την πρώτη στάση την κάναμε στο Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη
Ήταν ένα καλυβάκι με καναπέδες περιμετρικά του χώρου όπου δύο ξωτικά μας έδιναν να συμπληρώσουμε μια αίτηση....Τύπου υπεύθυνη δήλωση χα χα χα....Δηλώναμε ότι ήμασταν καλά παιδάκια και παρακάτω γράφαμε το δώρο που θέλουμε να μας φέρει ο χοντρούλης άγιος! Το γραμμα μας το ρίξαμε σε ένα μεγάααααααααααααλο ταχυδρομικό κουτί για να φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του!
Η επόμενη στάση μας ήταν στο σπίτι του Αι Βασίλη για να βγούμε φωτογραφίες μαζί του!!!!! Φυσικά εμείς δεν καταδεχτήκαμε να φωτογραφιθούμε με τον Άγιο Βασίλη όσο κι αν παρακαλούσα εγώ!
Δε μπορώ να μην αναφέρω την ξεχωριστή Φάτνη που έχει στηθεί για να δώσει χαρά σε άλλα παιδάκια, στην οποία άφηνες ένα δώρο-παιχνίδι γράφοντας απ'έξω το φύλο και την ηλικία που απευθύνετε. 
Συνεχίσαμε με τρενάκια και καρουζέλ που παρεμπιπτώντος ήταν η πρώτη μας φορά!!! (Έτσι, πληροφοριακά οι τιμές των εισητηρίων ήταν 2,50Ε και 3,00Ε αντίστοιχα το άτομο.). 
Μείναμε λίγο ακόμα στον εξωτερικό χώρο, κυνηγήσαμε έναν τάρανδο και έναν χιονάνθρωπο για να φωτογραφηθούμε μαζί τους και κατευθυνθήκαμε προς τον εκθεσιακό χώρο γρήγορα γιατί όσο να πεις μια ψυχρούλα την είχε!!!!
Τώρα τι περιμένετε;;;;; Να σχολιάσω και την έκθεση ε; 
Χμμμμμ......
Λοιπόν θα το κάνω!
Περίμενα πιο Christmas mood...τι εννοώ;
Περίμενα πιο πολλά (αν όχι αποκλειστικά) χριστουγεννιάτικα περίπτερα με στολίδια, ζαχαρωτά, εμπορεύματα γενικά στο κλίμα των ημερών και ίσως δραστηριοτητες....
Τέλος πάντων.
Εννοείτε πως κάναμε την απαραίτητη στάση μας στο περίπτερο της Avon που πρόσφερε στα παιδάκια face painting με χριστουγεννιάτικο θέμα και μεταμόρφωσαν τις μικρές μου σε Ρουντολφ(ίνα) και σε χιονονυφάδα!

Όλα ωραία και καλά...Κάποια πράγματα μας άρεσαν, κάποια άλλα όχι...δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς, οι ξινοί ενήλικες, τα παιδιά έδωσαν καλό βαθμό στην προσπάθεια του Δήμου (της περιφέρειας...δεν ξέρω...τέλος πάντων).
Ένα μόνο με "έτσουξε"...
 7,00Ε το μπαλόνι;;;;;
Κόντεψα να πάθω λα-λά με τα 
14,00Ε που πληρώσαμε για αέρα κοπανιστό....
Μπορείς όμως να αρνηθείς στα παιδιά και ειδικά σε τέτοιες εκδηλώσεις τέτοιες μέρες;
Φυσικά και όχι!

Ελπίζω ,εσείς φίλες από Κοζάνη και τις γύρω περιοχές, να κάνετε μια βολτούλα από το Δάσος των Ξωτικών...έτσι μωρέ για το "καλό" , για να ξεσκάσετε, για να συνεχιστούν αυτές οι όμορφες προσπάθειες και για να ακούσω και την δική σας γνώμη.
Καλές γιορτές να έχουμε!!!!!

                                                                   Γράφει η Giota.



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

12 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω, δεν είμαι από τα μέρη σας αλλά...ωραίο το σκηνικό μου φάνηκε και είμαι σίγουρη άρεσε και στα παιδιά! Βέβαια 7 ευρώ το μπαλόνι όχι καλή μου, αυτό δεν είναι λα-λα είναι κανονικό εγκεφαλικό! Εγώ προσωπικά δεν θα τους το αγόραζα και θα τους έταζα κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωράια ήταν μωρέ....μας έβαλε σε όμορφο κλίμα. Όσο για τα μπαλόνια...την πατήσαμε γιατί δεν ρωτήσαμε πριν πουμε "Ναι" στις μικρές...Άσε με κι ακόμα το κλαίω το δεκαπεντάρι! χα χα χα

      Διαγραφή
  2. πονεμενη ιστορια ο συζυγος δουλευει απειρες ωρες μεσα στις γιορτες και όταν πια υπαρχει η δυνατότητα να παμε...εχουν τελειώσει τα Χριστουγεννα...Σας χάρηκα όμως,φανταζομαι και για τα μικρά σου ήταν μια πολυ διασκεδαστική εκδρομή...Και του χρόνου να είστε γεροί,να ξανα πάτε και να μοιραστείτε μαζί μας υπέροχες φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνεις ρε κορίτσι...Δόξα τω Θεώ να λέμε που υπάρχει εργασία! Εύχομαι τα φετινά Χριστούγεννα να τα χαρείτε όλοι μαζί όπως εσεις θέλετε!
      Σε ευχαριστώ πολύ,
      καλές γιορτές!

      Διαγραφή
    2. peloma de 3ero apo pou eise alla an exeis dipla sou xorio ai vasili pare ena ta3i me ta pedakia sou kai pane afou douleuei o sizigos.an eise pio makria pare leoforio kai kane kai mia ekdromoula.afou de mporei o sizigos pane moni sou

      Διαγραφή
  3. Ενταξει!!Μονο 50 λεπτα εισοδος?Τελεια!!!Καλες γιορτες!!!

    Υ.Σ.:πολυ γελασα με τον αερα κοπανιστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά είναι! για πήγαινε στην αθήνα να δεις τι είσοδο έχουν! πέρνεις την κρυάδα από την είσοδο καιμετά ρωτάς αναγκαστικά πόσο κοστίζουν όλα επομένως δεν αγοράζεις μπαλόνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα σωστό κι αυτό. Αλήθεια, ποία είναι η μέση τιμή εισόδου σε τέτοια θεματικά πάρκα;;;;

      Διαγραφή
  5. αει καλα...υπεροχα ολα αυτα, αλλα χτυπανε στα αυτια! τουλαχιστον τα διασκεδαζουν τα μικρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια....Τέτοιες μέρες κοιτάνε την κονόμα (όχι όλοι βεβαια)...τι να πείς; Όλα για τα παιδιά και μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη μας...
      Καλές γιορτές Ζina Z

      Διαγραφή
  6. Κι εμείς πήγαμε κ παρ'όλα τα ξινά σχόλια που ακούσαμε εμείς περάσαμε όμορφα!!!!!!!Κ ναι,θα ξανα πάμε.Γιωτάκι ελπίζω να σε βρω κάπου.......χοχοχο.Καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο...με ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!