ON LINE

28 Μαρτίου 2016

"ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ": Η ΕΥΚΟΛΗ.

Προφανώς, έχετε καταλάβει ότι μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές, αυτές που δεν θέλουν πολύ λεπτομέρεια, γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά και είναι νόστιμες (για τα δικά μας τουλάχιστον γούστα).

Μια τέτοια συνταγή είναι και η παρακάτω. Εγώ την βάφτισα μελιτζανοσαλάτα, έτσι γιατί μου αρέσει ρε παιδί μου!!! Επειδή, όμως, δεν έχω ιδέα αν η ορίτζιναλ συνταγή της μελιτζανοσαλάτας έχει καμιά σχέση με αυτήν, εσείς μπορείτε να την ονομάσετε όπως θέλετε!
Μολυβάκι και χαρτάκι έχετε; Πάρτε και σημειώστε τα υλικά!


ΥΛΙΚΑ (για λίγη ποσότητα):

2 μεγάλες μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
ξύδι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Πλένω τις μελιτζάνες, τις τρυπάω 2-3 φορές με ένα πιρούνι και τις ψήνω στον φούρνο. Μη με ρωτήσετε πόση ώρα, πάντως αν τις δείτε να ζαρώνουν και να ασχημαίνουν μην τρομάξετε!!!!! Δοκιμάστε να τις ζουλήξετε με το δάχτυλο και όταν είναι εξίσου μαλακές από άκρη σε άκρη είναι έτοιμες!!! (επαγγελματική μέθοδος χαχα)


Όταν ψηθούν τις κόβουμε κατά μήκος και με ένα κουτάλι βγάζουμε την ψίχα την οποία βάζουμε στο multy. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και ξύδι κατά προσέγγιση και αλέθουμε μέχρι να γίνει πουρές. Στην συνέχεια δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι θεωρούμε πως "λείπει" (συνήθως κάτι θα λείπει). Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα μας - πουρέ μελιτζάνας σε πάτερ και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Ευκολάκι ε;;;



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

2 σχόλια:

  1. Δεν έχω κάνει ποτέ κ μ αρέσει πολύ! αααα θα κάνω τη δική σου λοιπόν και θα τη βάλω κ εγώ σ ένα πάτερ χαχα φιλιά 🍆🍲💜💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα βάλτην σε πάτερ να ειναι ευλογημένη και νηστίσιμη! χαχαχαχαχαχαχα (εννοειτε πώς δεν θα το διορθώσω χαχαχαχα)

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!