Λουκουμάδες με μέλι και με τυρί φέτα για να καλύψουμε όλα τα γούστα και το κυριότερο με 3 μόνο υλικά που στάνταρ υπάρχουν σε κάθε κουζίνα!!! Πάμε να τους φάμε;;; Sorry...να δούμε την συνταγή;;;;
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ποτήρι του νερού φαρίνα
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το γάλα με το λάδι, προσθέτουμε την φαρίνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Αφήνουμε τον χυλό σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο (μην φανταστείτε δραματικές αλλαγές).
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λαδάκι και έχουμε έτοιμα 2 κουταλάκια του γλυκού, το ένα το έχουμε βουτηγμένο σε ένα ποτήρι νερό και το άλλο στεγνό. Με το στεγνό παίρνουμε λίγο από τον χυλό και με το βρεγμένο σπρώχνουμε τον χυλό στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε μελάκι, μερέντα, ζάχαρη, σιρόπι παγωτού ή ότι άλλο λιγουρευόμαστε, πασπαλίζουμε με καρύδια, κανέλα και απολαμβάνουμε!!!!!
Αν τώρα είστε του αλμυρού σας έχω παραλλαγή!!! Ετοιμάστε τον χυλό και προσθέστε κομματάκια φέτα, κασέρι, gouda, μπέικον και μυρωδικά της αρεσκείας σας (ρίγανη, δυόσμο κτλ), ανακατέψτε τον χυλό και με την "διπλοκουταλωτή" μέθοδο τηγανίστε τους αλμυρούς σας λουκουμάδες!!!!
Παρά πάρα πολύ εύκολο!!! Ευχαριστούμε Γιώτα μας, θα το δοκιμάσω....Καλές γιορτές
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου πεις εντυπώσεις όταν τους φτιάξεις!!! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσουν αυτές οι συνταγές με 2 3 υλικά! Θα την κάνω σίγουρα! !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως έχεις καταλάβει κι εγω μόνο τέτοιες συνταγές κάνω! χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή