ON LINE

15 Μαΐου 2016

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ,ΠΙΚ-ΝΙΚ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ.


Σήμερα περάσαμε μια πολύ όμορφη και διαφορετική Κυριακή στην αυλή του σχολείου μας που περιελάμβανε αρχαιολογικές ανασκαφές, κυνήγι θησαυρού και πικ-νικ!!! Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι δασκάλες μαζί με τα παιδιά δούλευαν ένα project σχετικά με την αρχαία Ελλάδα, τους αρχαιολογικούς χώρους και την τέχνη και σήμερα είχαν το "κλείσιμο" με βιωματική δραστηριότητα και πολύ παιχνίδι!

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στο σπίτι μας με ενθουσιασμό!!! Ετοιμάσαμε τα τάπερ με τα φαγητά μας, πήραμε την κουβερτούλα μας και τα εργαλεία της ανασκαφής, τα καπέλα μας, την καλή μας διάθεση και φύγαμε!!!!

Θέλετε να δείτε πόσο όμορφα περάσαμε;

Στην μια άκρη της τεράστιας και καταπράσινη αυλής είχε στηθεί ένα σκάμμα γεμάτο άμμο μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένοι οι αρχαιολογικοί θησαυροί!!!! Τα παιδιά έκαναν ανασκαφές με τα φτυαράκια τους ανακαλύπτοντας κομμάτια "αρχαίων" αγγείων και αμφορέων!!!!



Ωπ!!! Βρήκαμε ένα κομμάτι!!! Τώρα πρέπει να το πάμε κάτω από την τέντα για καθαριστεί προσεκτικά με το πινελάκι  και να ενωθεί με τα υπόλοιπα για να πάρει μορφή!!!








Συνεχίσαμε με το κυνήγι του "χαμένου θησαυρού" (από το οποίο δεν έχω φωτογραφίες γιατί θέλαμε να πάμε τουαλέτα και το χάσαμε)!!

Μετά από τόση δουλειά σαν αρχαιολόγοι φυσικό ήταν να πεινάσουμε, έτσι στρωθήκαμε στην κουβερτούλα μας κάτω από την σκιά μιας μεγάλης αμυγδαλιάς αραδιάσαμε τα τάπερ μας και του δώσαμε και κατάλαβε!!!!
Τι όμορφα να τρως στην φύση....το είχαμε ξεχάσει...


Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο που είχε στηθεί  και θαυμάσαμε τα πήλινα έργα τέχνης, τα ψηφιδωτά, τις ζωγραφιές που είχαν φτιάξει τα παιδιά στην τάξη κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας...











...τέλος μας απονεμήθηκαν και τα πτυχία μας!!!
Είμαστε πλέον Αρχαιολόγοι!!!


Πριν σας χαιρετήσω οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διεύθυνση και στις δασκάλες του σχολείου μας για την εξαιρετική δουλειά τους και για τα υπέροχα πράγματα που μας μαθαίνουν 3 χρόνια τώρα!!!!
Να στε καλά!!! Και του χρόνου!!!

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα















3 σχόλια:

  1. Εγινε φοβερή δουλειά απο τους δασκάλους και φαίνεται πως ήταν απολαυστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική δραστηριότητα! Υπέροχη η Κυριακή σας εύχομαι να έρθουν κι άλλες τόσο όμορφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η τρίτη χρονιά που "φοιτούμε" στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό και οι άνθρωποι κάνουν φοβερή δουλειά!!! Το σημαντικότερο είναι πως η συμμετοχή παιδιών και γονιών είναι μεγάλη!!!! Νομιζω ότι κάποιες κυριακές αξίζει να ξεφεύγουμε στην φύση αγκαζέ με τα ταπεράκια μας !!!!

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει ελπίδα λοιπόν για τα παιδιά μας σε αυτήν τη χώρα!Μπράβο στους εκπαιδευτικούς που ετοίμασαν τέτοια δράση!Φαίνεται περάσατε τέλεια!!Να είστε καλά και σε άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!