ON LINE

4 Απριλίου 2015

ΠΩΣ ΝΑ "ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ" ΑΝ ΕΠΛΥΝΑΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Γράφει η Giota.
Το πλύσιμο των χεριών όσο βαρετό κι αν φαίνεται είναι μια διαδικασία που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει καθημερινή συνήθεια στα παιδάκια μας από μικρή ηλικία.
Ειδικά τα παιδάκια που ξεκίνησαν σχολείο είναι απαραίτητο να πλένουν τα χεράκια τους μόλις επιστρέψουν στο σπίτι και να μάθουν να διατηρούν τα χεράκια τους όσο το δυνατόν καθαρότερα και στο σχολείο (πριν από τα γεύματα,μετά την τουαλέτα κτλ).

Τώρα θα μου πείτε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί όλα τα παιδάκια αν αρχίσουν το πλάτσούρισμα στη βρύση είναι ικανά να
μείνουν με τις ώρες και αντί για ένα απλό πλύσιμο των χεριών να καταλήξουν να κάνουν "ντουζ", επίσης δεν "ξεκολλάνε" εύκολα από το νιπτήρα με αποτέλεσμα η προσπάθειά σας α τα απομακρύνετε κατα πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε γκρίνιες και κλάματα!!!! Δυστυχώς πρέπει να γίνει και αρχικά να κάνουμε υπομονή μέχρι να "φυγει" ο ενθουσιασμός και να γίνει ρουτίνα για το παιδάκι μας .....

Στο σχολείο,από την άλλη, είναι δύσκολο να "ελέγξετε" αν έπλυνε τα χεράκια του και είναι αδύνατον οι δασκάλες να φροντίσουν για τόοοσα ζευγάρια χεράκια! Γι αυτό αγοράστε στα παιδάκια σας υγρά μαντιλάκια καθαρισμού σε ατομικές συσκευασίες και βάλτε τα στην τσάντα του. Εξηγείστε στο παιδάκι σας πόσο σημαντικό είναι να σκουπίζει τα χεράκια του με αυτά πριν ξεκινήσει να τρώει και αφού χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Όλα αυτά γίνονται ευκολότερα κατανοήτά στα παιδάκια μέσα από ιστοριούλες. Το δικό μας "παραμύθι" για να κατανοήσουν το πόσο απαραίτητο είναι να έχουμε καθαρά χεράκια είναι πως στα βρώμικα χεράκια κάθονται ζουζουνάκια τόοοοσα μικρά που δε μπορούμε να τα δούμε και αν δεν τα διώξουμε με τα μαντιλάκια, αυτά μπορεί να μπουν στο στοματάκι μας και να βγάλουμε σπυράκια (σε εμάς "έπιασε" αυτό αλλά η κάθε μαμά μπορεί να εφεύρει την δική της ιστορία).

Για να μπορούμε να τσεκάρουμε (όσο γίνεται) ότι χρησιμοποιούν τα μαντιλάκια τους στο σχολείο υπάρχει ένας απλος τρόπος: Λέμε στα παιδάκια μας να μην πετάξουν τα μαντιλάκια,να το βάλουν σε ένα τσεπάκι της τσαντούλας τους και να το φέρουν στο σπίτι να μας το δώσουν!!! Μόλις επιστρέψουν από το σχολείο και μας δείξουν περήφανα το χρησιμοποιημένο μαντιλάκια τους,εννοείτε ότι τους επιβραβεύουμε (με μια καραμελίτσα,με ένα επιπλέον αυτοκόλλητο στον Πίνακα του Καλού Παιδιού κτλ).

Καλή επιτυχία και αν έχετε άλλη "μεθοδο" θα χαρώ να την μάθω!!!!!

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!