ON LINE

4 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ....


Γράφει η Giota.

"Έλα μωρέ τώρα....θα μας πεις ότι κουράζεσαι κιόλας! Όλη μέρα στο σπίτι είσαι. Τι κάνεις;"
Βάζω στοίχημα πώς οι περισσότερες μανούλες που δεν εργάζονται και μένουν στο σπίτι το έχουν ακούσει έστω και μια φορά στην ζωή τους και συνήθως από άντρα! Ναι, κι εγώ από αυτές είμαι και μπορώ να έχω άποψη χωρίς βέβαια να υποτιμάω τις μανούλες που εργάζονται εκτός και εντός σπιτιού!

Έτσι, λοιπόν, για την ιστορία φίλε μου που έχεις πει αυτή την φράση σε μια μανούλα θα σου πω τα εξής:


Μια μανούλα που μένει στο σπίτι,ανεξαρτήτως, ηλικίας του παιδιού της θα πρέπει να ξυπνήσει (και αυτή) από νωρίς το πρωί είτε για να το ταΐσει, είτε για να το ετοιμάσει για το σχολείο.

Μια μανούλα που μένει στο σπίτι δεν της φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας! Καθημερινά μαγειρεύει (το λιγότερο ένα φαγάκι συν γλυκά και σνακ), συμμαζεύει ότι έχουν παρατήσει απο'δω κι από κει τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιου, καθαρίζει, ξεσκονίζει, αλλάζει σεντόνια, τινάζει, πλένει, απλώνει, σιδερώνει, είναι υπεύθυνη για τα ψώνια του σπιτιού....στο ενδιάμεσο αλλάζει μώρα, τα ταϊζει, τα κοιμίζει, παίζει μαζί τους, κάνει τον διαιτητή όταν μαλώνουν...

Μια μανούλα που μένει στο σπίτι ξέρει ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται το οτιδήποτε και πρέπει να πάσα στιγμή να εκτελέσει το οτιδήποτε της ζητήσουν τα παιδιά της.

Μια μανούλα που μένει στο σπίτι δεν της "επιτρέπεται" να δείχνει κουρασμένη, αδιάθετη,νευριασμένη και κακόκεφη. Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν με ένα τεράστιο χαμόγελο κολλημένο στο στόμα της!

Μια μανούλα που μένει στο σπίτι κάνει και εξωτερικές δουλείες. Πληρώνει λογαριασμούς, πηγαίνει σούπερ μάρκετ, τρέχει να αφήσει και να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από τις απογευματινές του δραστηριότητες.
Μια μανούλα που μένει στο σπίτι έχει την ευθύνη (σωματική και ψυχική) ενός ή περισσότερων παιδιών. Να φάνε, να πιούνε, να μην χτυπήσουν, να είναι χαρούμενα, να διασκεδάσουν, να διαβάσουν, να μάθουν βασικούς κανόνες.


Μια μανούλα που μένει στο σπίτι "σχολάει" αργά το βράδυ αφού θα έχει κάνει μπάνιο τα παιδιά, θα τα έχει ταΐσει και θα τα έχει κοιμίσει, θα έχει βγάλει το πρόγραμμα της επόμενης μέρα...

Με λίγα λόγια μια μανούλα που μένει στο σπίτι και "δεν εργάζεται" είναι η πιο σκληρά εργαζόμενη! Δεν έχει ωράριο, δεν πληρώνεται υπερωρίες, δεν έχει αργίες, ρεπό, άδειες, διακοπές, σαββατοκύριακα, ένσημα, συνεχόμενο 8ωρο ύπνο. Είναι μαγείρισσα,καθαρίστρια, νοσοκόμα,παιδαγωγός, συντονιστής, σοφέρ, λογιστής,το παιδί για όλες τις δουλείες, είναι σύζυγος και σύντροφος, είναι μαμά και απαιτεί σιωπηλά την αναγνώριση των κόπων της από την οικογένειά της και μια γλυκιά κουβέντα!

Μπορεί οι μανούλες που μένουν στο σπίτι να μην έχουν τα παραπάνω εργασιακά δικαιώματα, είναι όμως οι πιο καλοπληρωμένες!!!! Όχι σε χρήματα αλλά σε συναισθήματα...σε ανιδιοτελή και αγνή αγάπη, σε παιδικές αγκαλιές και φιλάκια,σε παιδικά χαμογελαστά μουτράκια....΄και αυτό είναι που τους δίνει την ώθηση που χρειάζονται για να συνεχίσουν!

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook


6 σχόλια:

  1. Με κάλυψες 100% γιατι ειμαι κι εγω μανούλα που μένει σπίτι! Είμαστε πολυ παρεξηγημένες από τους αλλους δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια σχόλια μου κλονίζουν το νευρικό μου σύστημα...Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι αγώνα κάνουμε κάθε μέρα....Και εγώ που δουλεύω και καμιά φορά γκρινιάζω που τα κάνω όλα μόνη μου ακούω ατάκες του στυλ: "παιδί δεν ήθελες;;Τι νόμιζες, εύκολο είναι;;" ή "καλά άλλες πώς μπορούν με 2 και με 3 παιδιά;;" Και εκεί τρελαίνομαιιιιι! Είμαστε ηρωίδες κορίτσια και η δουλειά της μάνας δεν ξεπληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου.....Μόνο τα φιλιά και οι αγκαλιές των παιδιών μας είναι για μας αρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ετσι ακριβώς είναιι! φαντάσου να δουλεύαμε κιόλας.
    απορω πως τα καταφερνουν όσες δουλεύουν να κάνουν αυτά κι άλλα τόσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρωίδες πραγματικά είναι αυτές οι μαμάδες!!!! Ειδικά αν η βοήθεια που έχουν είναι περιορισμένη...Τις θαυμάζω και ζηλεύω τις αντοχές τους!

      Διαγραφή
  4. Ρε παιδια πραγματικα δεν το λέω ειρωνευτικά αλλά πως τα καταφερνετε και πως προλαβαίνετε????(Εύστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!