ON LINE

4 Απριλίου 2015

MOMMY ΕΝΑΝΤΙΟΝ MOMMY!

Γράφει η Giota.
Χρόνια τώρα αναρωτιέμαι γιατί οι κατα τα άλλα τρυφερές και γλυκιές μαμάδες ξαφνικά βγάζουν νύχια και τους σηκώνετε η τρίχα μόλις ακούσουν πως μια άλλη μαμά γέννησε με καισαρική τομή, δεν θήλασε το μωρό της ή τα έκανε και τα δύο!!! Γιατί βγάζουν τόση κακία και τέτοιο φανατισμό!

Τα όσα έχω κατα καιρούς διαβάσει σε blogs με έχουν αφήσει με το στόμα ορθάνοιχτο!!! Μαμάδες που κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά και θηλάζουσες μαμάδες να κάνουν επίθεση στις υπόλοιπες (που δεν τα κατάφεραν ή δεν ήθελαν ρε αδελφέ) ξεσκίζοντας την ψυχή τους και σχεδόν ακυρώνοντάς τες!


Έχω διαβάσει αλλά και έχω ακούσει σχόλια του τύπου "Αν δεν πονέσεις δεν δένεσαι με το μωρό σου...δεν το αγαπάς...δε μπορείς να νιώσεις τη μητρότητα σε όλες τις διαστάσεις..." ή " Είσαι τεμπέλα γι αυτό προτίμησες να δώσεις στο παιδί σου φόρμουλα και δεν το θήλασες." Εμένα προσωπικά τέτοιου είδους δηλώσεις και σχόλια μου φέρνουν αναγούλα!!!

Ποια είμαι εγώ ή εσύ που θα (κατα)κρίνουμε τον τρόπο που γέννησε η κάθε μαμά ή το γεγονός δεν θήλασε το μωρό της; Ξέρουμε τι οδήγησε μια μανούλα στην καισαρική; Ξέρουμε αν προσπάθησε να θηλάσει αλλά δεν τα κατάφερε για τους Χ λόγους; Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η "αποτυχία" της στο τοκετό ή στον θηλασμό την πληγώνει βαθιά;;; Είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν αυτή η γυναίκα προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε;;;; Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ!

Επίσης, ποιοι είμαστε εμείς που θα (κατα)κρίνουμε την επιλογή μιας μαμάς να υποβληθεί σε καισαρική και να δώσει εξαρχής φόρμουλα; Δεν το καταλαβαίνω...Γιατί να κατακρίνω μια μαμά που θέλησε να "εκμεταλλευτεί" την πρόοδο της ιατρικής και δεν θέλησε να γεννήσει φυσιολογικά σε μια εποχή που όλοι κοιτάμε την "άνεσή" μας; Ο κόσμος "προχωράει", περισσότερη εντύπωση θα μου έκανε να άκουγα ότι μια μαμά γέννησε στα χωράφια επειδή ήθελε έναν εντελώς φυσιολογικό τοκετό παρά ότι προγραμμάτισε χειρουργείο για καισαρική τομή!

Καταλαβαίνω πως η φύση της γυναίκας είναι ένας τοκετός χωρίς εξωγενείς παρεμβάσεις και πώς το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο για να "αντέχει" την διαδικασία του τοκετού αλλά δέχομαι και την καισαρική σαν ιατρικώς επιβεβλημένη λύση αλλά και σαν επιλογή!!! Επίσης η κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το σώμα της και πως θέλει να βιώσει τον τοκετό της!

Στο κάτω-κάτω τι έχει περισσότερη σημασία; Ο τρόπος που θα φέρεις στην ζωή ένα παιδί ή ότι τελικά κατάφερες να δημιουργήσεις μια ανθρώπινη ύπαρξη; Ξέρω ότι αρκετές από εσάς που διάβασαν τις παραπάνω γραμμές έγιναν έξαλλοι αλλά δεν αντέχω την πώρωση σε κανένα θέμα,πόσο μάλλον σε αυτό που είναι τόσο λεπτό!
Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα ας προσέξουμε λιγουλάκι τα λόγια μας και ας διατυπώσουμε την άποψή μας με περισσότερη ευαισθησία και διακριτικότητα!


Κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook
Ελάτε και στην ομάδα Bloggoλογίες-The Team-

Άφησε το σχόλιό σου για να δηλώσεις την παρουσία σου και την διεύθυνση της σελίδας σου για να ανταποδώσω την επίσκεψη!

3 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Καιρό τώρα διαβάζω τα κατακριτέα σχόλια τέτοιου τύπου και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι λυπάμαι. Είναι κρίμα ενώ προσπαθούμε όλες για ένα κοινό σκοπό να λιθοβολεί η μία την άλλη διεκδικώντας το τίτλο της τέλειας μαμάς.

    Δεν σου κρύβω ότι καιρό σκεφτόμουνα να γράψω ένα παρόμοιο ποστ, μάλιστα το έχω αφήσει στη μέση γιατί είναι λεπτό το ζήτημα, αλλά ευχαρίστως θα πω την γνώμη μου εδώ μιας και το τόλμησες εσύ!
    Καλώς σε βρήκα! Και επί του παρόντως πολύ όμορφο και ενδιαφέρον το μπλοκοσπιτάκι σου!

    http://www.familysland.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Nikoleta P. Χαιρομαι πολύ γιατί είσαι η πρώτη που κάνεις σχολιο-σεφτέ στο Blog μου!!!! Γενικά μου αρέσει η διακριτηκότητα και ο σεβασμός σε όλους τους τομείς...καταλαβαίνω ότι με αυτό δεν συμφωνούν όλοι και είναι απολύτως λογικό...εξάλλου αν συμφωνούσαμε όλοι μεταξύ μας ο κόσμος μας θα ήταν βαρετός! Σωστά;
    Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να με επισκευτείς και να σχολιάσεις! Ανταποδίδω!
    Ελπίζω να τα "λέμε" τακτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γω ημουν απο κεινες που ηθελαν να γεννησουν φυσιολογικα και να θηλασουν!
    Ο Θεος, η φυση, ειχαν αλλα σχεδια για μενα!
    Στο πρωτο μου παιδι αυτα με οδηγησαν στην καταθλιψη....
    Λυπαμαι που κρινουμε και ειμαστε τοσο σκληρες οι μαμαδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!