ON LINE

1 Μαΐου 2015

ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ...ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!

Γράφει η Giota.

 Γειά και χαρά σας!

Πέμπτη χτες και όπως κάθε Πέμπτη το πρόγραμμά μου είναι full!!! Ξυπνάμε όπως κάθε πρωί, ετοιμαζόμαστε,στέλνω τις μικρές σχολείο κι εγώ φεύγω σφαίρα για την δουλειά!
Μετά την δουλειά τρέχω γυμναστήριο και μετά βουρ για το σπίτι το οποίο βρίσκω μoνίμως
βομβαρδισμένο! Και όταν λέω "βομβαρδισμένο" το
εννοώ χωρίς υπερβολές!

Αυτό,λοιπόν, το βομβαρδισμένο τοπίο αντίκρισα και χτες μόλις άνοιξα την εξώπορτα του σπιτιού μου!Ok...κάθε φορά που επιστρέφω στο σπίτι γίνεται ο κακός χαμός αλλά αυτό που αντίκρυσα χτες ξεπερνούσε τα όρια του ακατάστατου!!!!!
Οι μικρές να τρέχουν πάνω-κάτω, μπουφάν - παπούτσια - παντοφλάκια - τα ρούχα που φορούσαν στο σχολείο βρίσκονταν στο πάτωμα διάσπαρτα! Το παιδικό δωμάτιο και λίγα πράγματα από την κουζίνα είχαν μεταφερθεί στο σαλόνι (ευτυχώς είναι μεγαλούτσικο χαχα), στην κουζίνα δεν υπήρχε ούτε μισός πόντος κενός σε πάγκo και τραπέζι για να ακουμπήσεις τα κλειδιά σου, ενώ στο μπάνιο....αχ το μπάνιο!!!!!
'Οπως καταλαβαίνετε εγκεφαλικό εγώ!!!! Χωρίς να χάσω την ψυχραιμία μου ξεκινώ να συμμαζεύω την κουζίνα έχοντας δώσει "εντολή" στις μικρές να μαζέψουν τα πράγματά τους από το σαλόνι....Πραγματικά δεν θυμάμαι πόσες φορές είπα το σύνθημα
"Συ-μμα-ζεύουμε και δεν παί-ζου-με!"
Αφού έχω τελειώσει με την κουζίνα κινούμαι προς το σαλόνι.....πανικός! Οι μικρές όχι απλά δεν συμμάζεψαν αλλά έβγαλαν κι άλλα τόσα (που τα είχαμε τόσα πράγματα απορώ)!
Βάζω λοιπόν, κι εγώ μπροστά τα "μεγάλα μέσα"!!!
"Κορίτσια, μαζέψτε!!!! Βγάζω την σκούπααα!!!"
Της μικρής το αυτί δεν ίδρωσε...έφυγε από το σαλόνι και έκατσε στον υπολογιστή χαλλλλαρά! Την μεγάλη την έλουσε κρύος ιδρώτας (που θα ρουφήξει η σκούπα τα παιχνίδια της) και άρχισε να συμμαζεύει!
Της έδωσα λιγο χρόνο να τελειώσει και μπήκα να συμμαζεψω-καθαρίσω το μπάνιο!
"Μαμάαααα! Τελείωσααααα! Το συμμάζεψα το σαλόνιιιιιιι!! Τα έβαλα και στην θέση τους!!!Έλα να δεις!"
Πήρα κι εγώ την ηλεκτρική παραμάσχαλα και πήγα στο σαλόνι...Θαύμα!!!! Θαύμα!!!! το σαλόνι δεν είχε ούτε ένα παιχνιδάκι για δείγμα!!! Μα τι παιδί έχω εγώ!!! Τα μάζεψε όοοολα!!!
Έβαλα σκούπα γεμάτη περηφάνια για την μικρή μου νοικοκυρούλα και το φχαριστήθηκε η ψυχή μου! Τελειώνοντας ένα-ένα τα δωμάτιο έχω φτάσει στο χολ που οδηγεί στις κρεβατοκάμαρες... ανοίγω την πόρτα του παιδικού δωματίου και ένα δεύτερο θαύμα με κάνει να ανοίξω διάπλατα τα μάτια μου από έκπληξη!!!Το παιδικό ήταν στην πένα!!! Oύτε κουζινικά, ούτε κούκλες, ούτε Polly Pocket, ούτε φορεματάκια,ούτε, πάζλ, ούτε μαρκαδόροι στο πάτωμα!

Βάζω κι εκεί σκούπα δύο (3,4,5,6,7....) φορές περήφανη για το βλαστάρι μου!!!Τα είχε συμμαζέψει όλα και μάλιστα ολομόναχη!!! "Μα πότε πρόλαβε;;;" σκέφτηκα χαμογελώντας!
Όσο μάζευα το καλώδιο της σκούπας άκουγα τον ήχο ενός παιχνιδιού (ξέρετε, από αυτά τα παιχνιδάκια που εύχεσαι να τελειώσει η μπαταρία όλη μέρα!) συνεχόμενα και επαναλαμβανόμενα! Αρχίζω να ψάχνω το ριμαδοπαίχνιδο για να το σταματήσω...κοιτάω μέσα στα κουτιά, τίποτα! Κοιτάω κάτω από το κρεβάτι, πάλι τίποτα! Ακούω πιο προσεκτικά και καταλαβαίνω ότι ο ήχος έρχεται από το πλαστικό σπιτάκι.....ανοίγω το πορτάκι και τι να δώ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Όλα μα όοοοοοοολα τα παιχνίδια που ήταν σκορπισμένα μέσα στο σπίτι τώρα βρίσκονταν "αποθηκευμένα" μέσα στο σπιτάκι!!!!!!!! Από τη μια ήθελα να ουρλιάξω και από την άλλη να γελάσω!!!
Η μικρή βρήκε τρόπο και να τα μαζέψει στο άψε-σβήσε και να τα κρύψει για να μην τα "ρουφήξει" η σκούπα! Εννοείτε ότι την φώναξα και της έκανα μια μεγάαααααααλη αγκαλιά για το υπέροχο συμμάζεμα που έκανε!
Τελικά μερικά πράγματα δεν θέλουν κόπο.....θέλουν τρόπο!




Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

2 σχόλια:

  1. αααα, αυτό το κόλπο το κάνουμε κι εμείς :-) Πάντα με την απειλή της σκούπας..χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα δούμε ως πότε θα "πιάνει" αυτό το κολπο όμως! χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!