Σουτζουκάκια με ρυζάκι!!!!
Γράφει η Giota.
Από τα αγαπημένα μου φαγάκια!!!!
Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικα (και να τα προτιμώ super κυμινάτα) αλλά τα αγαπώ! Έχουν μια μυρωδιά και μια γεύση "παλιακιά"....που θυμίζει γιαγιά....κυριακάτικο τραπέζι με λινό λευκό τραπεζομάντιλο, το όμορφο, καλό σερβίτσιο της γιαγιάς στρωμένο και με την οικογένεια μαζεμένη να κάνει χαλασμό!!!!
Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές σουτζουκακίων (χαχα) αλλά αυτή που φτιάχνω συχνότερα στο σπίτι είναι αυτή που θα σας παρουσιάσω. Είναι λίγο "βαριά" και δεν την συνιστώ για τα παιδάκια αλλά αν σας αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις και τα έντονα αρώματα θα το λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένες σε νερό με ξύδι
- Λάδι για το τηγάνισμα (αν τα περάσετε από το τηγάνι)
Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενο σχήμα (το κλασσικο σουτζουκόσχημα) και τηγανίζουμε ελαφρώς τα σουτζουκάκια μας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
- 1 μεγάλη τομάτα ώριμη τριμμένη (εγώ είχα στην κατάψυξη)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κουταλιά τοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι (ή στο τηγάνι που κάναμε τα σουτζουκάκια) τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.Προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο...
(εμείς τα προτιμάμε χοντροκομμένα, εσείς μπορείτε να τα ψιλοκόψετε ή να τα βάλετε στο multi)
TIPS:
*Αν φτιάξετε την σάλτσα στο τηγάνι που τηγανίσατε προηγουμένως τα σουτζουκάκια μην προσθέσετε extra λάδι.
**Αν φτιάξετε την σάλτσα σε καθαρό σκεύος χρησιμοποιήστε ελάχιστο λάδι, όσο χρειάζεται για το τσιγάρισμα.
***Αν θέλετε να το "ελαφρύνετε" λίγο μπορείτε να αντικαταστήσετε το τηγάνισμα με ψήσιμο στον φούρνο και ελαττώνοντας την ποσότητα του κύμινου.
Τρώγεται ευχάριστα με πουρέ πατάτας,ρυζάκι, πατατούλες τηγανιτές και συνοδεύεται με δροσιστικό γιαουρτάκι ή σως γιαουρτιού!!!!
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!!!!!
Πραγματικά μου άνοιξες την όρεξη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή