ON LINE

19 Ιουνίου 2015

ΠΑΙΔΟ(ΣΚΟΥΠΙΔΟ)ΤΟΠΟΣ.

 Γράφει η Giota.

 Πόσο όμορφη εικόνα!!!!
Απόγευμα, καλοκαιράκι, φωνούλες, γελάκια, κουβαδάκια και ξέφρενο παιχνίδι! Μαμάδες να απολαμβάνουν τον καφέ τους κάτω από τα δέντρα, άλλες να κυνηγάνε τα παιδιά τους με τοστ και τάπερ και άλλες να ουρλιάζουν τα κλασσικά "Μην σκαρφαλώνεις!!!!!", "Πιο σιγά με την κούνια!!!!" κτλ.
Κάπως έτσι περνάει ο καιρός στον μικρόκοσμο της παιδικής χαράς σε γειτονιά...σωστά;

Τώρα δείτε λίγο πιο προσεκτικά.... δείτε την παιδεία των γονιών-συνοδών και τα παραδείγματα που δίνουν στους αυριανούς πολίτες (σαν πολιτικός λόγος ακούστηκε αυτό ε;)...




 Σκουπίδια...σπασμένα γυαλιά...αποτσίγαρα...άδειες συσκευασίες καπνού...εκεί που παιζουν τα παιδιά! Ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να πετάξεις τα σκουπίδια ΣΟΥ στους κάδους που είναι τοποθετημένοι περιμετρικά του χώρου; Πόσο δύσκολο είναι να πεις στο παιδί σου να μην πετάει το σακουλάκι από τα πατατάκια του κάτω; Πόσο δύσκολο είναι να σηκωθείς, να πάρεις το παιδάκι σου από το χέρι και να του δείξεις πού πρέπει να πετάμε τα σκουπιδάκια μας;;;

Αλήθεια, εσάς δεν σας ενοχλεί να παίζει το παιδί σας δίπλα από τα χτεσινά σας σκουπίδια;;;;;; Άραγε, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό πως κάποιο μικρότερο παιδάκι μπορεί να φάει πάνω στην εξερεύνησή του, το αποτσίγαρο που "κατα λάθος" σας έπεσε (ουπς!!!);;; Αναρωτηθήκατε ποτέ το κακό που μπορεί να συμβεί αν κάποιο παιδί παίξει ή πέσει (!!!!) πάνω στο γυάλινο μπουκάλι που "ξεχάσατε" να πετάξετε εσείς και κάποιος άλλος ενδεχομένως το έσπασε;;;
Σίγουρα θα γελάτε με κάποιους σαν κι εμένα που κυκλοφορούν με μια σακούλίτσα στην οποία βάζουν όχι μόνο τα δικά τους σκουπίδια αλλά και αυτά που περισυλλέγουν από κάτω.

Πώς μπορείτε να βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν σε βρώμικους χώρους; Δηλαδή ότι ξεφεύγει από τα όρια του σπίτιού σας απλά δεν σας αφορά;
Δεν είμαι οικολόγα, ούτε υποχόνδρια! Έχω την απαίτηση όμως να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μου και κατ επέκταση όλα τα παιδιά από την γαϊδουριά κάποιων ενηλίκων.
Έτσι, λοιπόν, για να συνοψίσουμε:
  1. Έχουμε πάντα μαζί μας μια σακούλα για τα σκουπίδια μας την οποία φεύγοντας την πετάμε σε κάδο!
  2. Απολαμβάνουμε την τσιγαρούκλα μας πετώντας τις γόπες σε ένα μπουκαλάκι με λίγο νερό.
  3. Δείχνουμε στα παιδιά μας τον τρόπο με τον οποίο κρατάμε καθαρό τον χώρο του παιχνιδιού!
  4. Μαζεύουμε τα σκουπίδια των παιδιών μας!
  5. Δεν θα μας πέσει ο πισινός αν μαζέψουμε κανένα σκουπιδάκι!

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

7 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά το θέτεις Γιώτα μου...εμένα μου την δίνει εξίσου όταν ανοίγουν τα παράθυρα και πετάνε απ' έξω ό,τι βρουν! Και δεν μιλάω για μία απλά γόπα...έχω δει να ανοίγουν το παράθυρο και να πετάνε κουτιά αναψυκτικού (2-3), χαρτομάντιλα και υπολείμματα από τρόφιμα!Και πού;Στην Εθνική οδό...να οδηγείς και να σου έρθει το μπουκαλάκι του αναψυκτικού κατακούτελα...και να σκοτωθείς....Αλλά όλα είναι θέμα παιδείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά!!!! Άλλο δειγμα πολιτισμου!!! Ανοίγω το παραθυρο του αυτοκινήτου, πέτάω ότι δεν χρειάζομαι και όποιον παρεο ο Χάρος κυριολεκτικά!!!! Θες να σου πω τι πέταξε ο συνοδηγός μπροστινου αυτοκινήτου να πάθεις σοκ;;;;;;; Γυάλινο ποτήρι!!!!! και για καλή μας τυχη το ποτήρι έσκασε μισο μέτρο από τη μασκα του αυτοκινητου!!!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι τρελαίνομαι με τους ηλιόσπορους και τους πασατεμπους! Και αυτά τα τσοφλια σκουπίδια είναι! Έλεος! !!!! Τι τρως κυρά μου 1 κιλό πάσα τέμπο κάνοντας δήθεν ότι προσέχεις το παιδί σου στην παιδική χαρά κι έχεις σχηματίσει ένα βουνό από φλουδια! Πάρε κι ένα σακουλάκι και πέτα τα φλουδια σου τι τα φτυνεις κάτω! Τα πα και ξεθύμανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, όποτε συναντώ τέτοια ανάρτηση γράφω πάντα το ίδιο σχόλιο!
    Με έχουν αποκαλέσει βρωμιάρα σε παιδική χαρά. Ο λόγος;
    Έχω πάντα μαζί μου, ένα μπουκαλάκι μέχρι την μέση με νεράκι. Είμαι καπνίστρια και μέσα στο μπουκαλάκι πετάω τις στάχτες μου και τσιγάρα μου. Το μπουκάλι το παίρνω πάντα μαζί μου, μιας και είναι πολύ πιθανό αν το πετάξω στον κάδο της παιδικής χαράς κάποιο παιδάκι να το πάρει στα χέρια του και να το ανοίξει.
    Μια ημέρα λοιπόν, μια παρέα μαμάδων με βλέπουν που το βάζω σε ένα σακουλάκι και μετά μέσα στην τσάντα μου....
    "Κοίτα την βρωμιάρα τί κάνει", άκουσα.

    Αυτά!!

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μόνο θα πω: ΝΤΟΙΝΓΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ!!!!!!! Το άκουσα-διαβασα κι αυτό!!!! "Βρωμιάρα" επειδή διατηρείς τον χώρο καθαρό και προνοείς για την ασφάλεια των παιδιών! Ε ρε τρέλλα που κουβαλάμε! Καλη σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Η υγιεινή των παιδιών στον περιβάλλον χώρο είναι πολύ σημαντική, καθώς επίσης και η ασφάλειά τους όπως ανέφερες. Ακόμα και εγώ διερωτώμαι γιατί γίνονται ακόμα αυτά? Είναι τόσο δύσκολο να κρατάμε το χώρο μας καθαρό? Χαίρομαι πάντως που έγραψες αυτά τα λόγια, χρειάζεται που και που καμιά υπενθύμιση για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως επίσης να δίνουμε και το καλό παράδειγμα. Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι έχουν την νοοτροπία πως όταν βρισκονται σε δημόσιο χώρο μπορούν να τον βρωμίζουν...αφού καποιος άλλος που πληρώνεται (???) ε'ιναι υποχρεωμένος να τον καθαρίσει (βλέπε υπάλληλοι καθαριότητας δήμου).Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου Κρυσταλλία.

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!