ON LINE

6 Ιουνίου 2015

MESSY GAME: Ο "ΜΠΛΙΑΞ" ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ.


Γράφει η Giota.
Τι θέλουν τα παιδιά για να διασκεδάσουν;
Μα φυσικά παιχνίδια! Και όσο πιο "βρώμικα" είναι τα παιχνίδια τόσο περισσότερο καλύτερα περνάνε!!!! Το δικό μας αγαπημένο βρώμικο παιχνίδι είναι ο
"Μπλιάξ" Φούρναρης!
Ειλικρινά τον "Μπλιάξ Φούρναρη" τον αγαπάμε πολύ!!!
Είναι ένα messy game που το "ανακαλύψαμε" τυχαία πέρσι τέτοια εποχή και το συνεχίσαμε όλο το καλοκαίρι! Η αλήθεια είναι πως δεν το συνιστώ για χειμώνα γιατί η αλευρόκολλα που δημιουργούν οι φουρνάρισσες έτσι και στεγνώσει πάνω σε χαλιά αγανακτάς για να την βγάλεις! Αλλά έτσι είναι τα messy games σωστά;


Για να παίξουμε χρειαζόμαστε 3 βασικά υλικά χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν προσθέσετε κι άλλα (π.χ. χρώμα ζαχαροπλαστικής) θα "χαλάσει" η συνταγή Μπολάκια, νερό, αλεύρι και όρεξη για ζυμώματα είναι τα τρία βασικά υλικά!


Τις ποσότητες τις καθορίζουν μόνες τους, οπότε καταλαβαίνετε πως τις περισσότερες φορές αντί για ζυμαράκι έχουμε κουρκουτάκι αλλά ποιος νοιάζεται; Η δουλειά μας γίνετε μια χαρά και το κέφι μας δεν χαλάει!

Αρχικά ανακατεύουμε το μίγμα μας σαν "κιουρίες" με κουτάλι αλλά όταν περάσει η ώρα υποχρεωτικά συμμετέχουν και τα χέρια, έτσι το ζύμωμα γίνεται καλύτερο και πιο επαγγελματικό! "Δένουν" πιο καλά τα υλικά βρε παιδί μου! 

Αν καταφέρουμε να φτιάξουμε κάτι που να θυμίζει ζυμαράκι στην υφή τότε μπορούμε να φτιάξουμε κουλουράκια, φρατζολάκια, να "κόψουμε" με κουπάτ και γενικά να αυτοσχεδιάσουμε!


 Ο "Μπλιαξ Φούρναρης" λήγει παραδοσιακά με το πλύσιμο (λέμε τώρα) των σκευών που χρησιμοποιήσαμε, με χαρούμενες παιδικές φάτσες, πιτσιλίματα και πασαλείμματα!
Αξία..Ανεκτίμητη!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα
Κλικ ΕΔΩ και BloggoΛογίστε

1 σχόλιο:

  1. Έτσι! Αυτά είναι τα ωραία! Εσύ μάνα να έχεις έναν καφέ στο ένα χέρι και ένα ντεπόν στο άλλο και πάμε με χαρά και τσαχπινιά! Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!