ON LINE

12 Ιουνίου 2015

ΜΑΜΑ vs ΜΠΑΜΠΑ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Γράφει η Giota.
Πώς ξεκινάει ένα τυπικό καθημερινο πρωινό με την μαμά και πώς με τον μπαμπά στο σπίτι μας!!!
Ένα Crash Test διαφορετικό από τα άλλα!
Διαβάστε, γελάστε, συγκρίνετε, σχολιάστε!
Ετοιμάζοντας τα παιδιά για το σχολείο:
08:31...
Ούτε 03:30, ούτε 08:35!!!
Κάθε μέρα τέτοια ώρα μπαίνει σε λειτουργία το ξυπνητήρι του κινητού μου...Οι κινήσεις μου συγκεκριμένες και άριστα προγραμματισμένες! Κατευθείαν ανάβει ο βραστήρας και τρεις κούπες περιμένουν στον πάγκο της κουζίνας. Δύο κούπες γάλα κατευθύνονται προς το σαλόνι ενώ μια κούπα με μια βαρβάτη δόση νεςκαφεϊνης περιμένει υπομονετικά στην κουζίνα.
09:15...






Σέρνομαι ως το παιδικό δωμάτιο...κάνω νόημα με τα μάτια στη ντουλάπα να ανοίξει...δεν πιάνουν τα μαγικά!!!! Την ανοίγω, στέκομαι μπροστά της και την κοιτώ...με κοιτά κι αυτή...Προσπαθώ να διαλέξω τα ρούχα των κοριτσιών...να είναι άνετα και σεταρισμένα!
Επιστροφή στο σαλόνι, όπου οι μικρές έχουν ρουφήξει την γαλατούρα τους (έτσι αποκαλούμε το γάλα)...βλέπουν τα ρούχα...στραβώνουν μούτρα...η μια θέλει φούστα...η άλλη σορτσάκι...δεν τους αρέσει το χρώμα από τις κάλτσες...Το διαπραγματεύομαι...προσπαθώ να τις πείσω...μάταια όμως!
Καταλήγουμε και οι τρεις στο παιδικό μπροστά από τη ντουλάπα...Θα διαλέξουν μόνες τους! Τις αφήνω...οι συνδυασμοί είναι για γέλια και για κλάματα...με μερικές δικές μου παρεμβάσεις και αλλαγές καταφέρνουμε να ντυθούμε!
09:30...
Ετοιμάζω το κολατσιό τους για το σχολείο (παιδικό σταθμό, μην φανταστείτε...). Οι μικρές έχουν εισβάλει στην κουζίνα...με έχουν περικυκλώσει και αρχίζουν το
ντι-ρι ντι ρι σχετικά με το περιεχόμενο των τάπερ...
09:40...
"Βάλτε παπούτσια και ζακέτες!"
"Θα αργήσουμε!!!"
"Άντε κορνάρει το σχολικό!"
10:00...
Χαιρετιζόμαστε, φιλιώμαστε, επιβιβάζονται στο σχολικό κι εγώ επιστρέφω στο σπίτι να συνεχίσω εκείνη την νεςκαφεϊνη που λέγαμε!
Αναλαμβάνοντας ο μπαμπάς στο ρεπό του:
08:30,35,40,45,50
Κάποια στιγμή θα σηκωθεί και θα είναι μέσα στην τρελλή χαρά! Θα ανοιγοκλείσει 2-3 φορές τα ντουλάπια για να βρει γαλατα και λειπά αξεσουάρ και θα φτιάξει καφέ.
09:30 και κάτι ψιλα
"Κορίτσια ελάτε να βρείτε ρούχα!" ούτε "μούτρα", ούτε γκρίνιες. Διαλέγουν...ντύνονται...τις βλέπω και νομίζω ότι θα πάνε σε party μασκέ! Εγκεφαλικό και μια ελαφριά γκρινίτσα εγώ!!!!!
09:45 περίπου...
"Τι θέλετε να φάτε στο σχολείο;" και αρχίζει να τους λέει τι υπάρχει σε ντουλάπια και ψυγείο όπως ο σερβιτόρος στην χασαποταβέρνα που στέκεται πάνω από το κεφάλι σου και σε ενημερώνει για το μενού με μια ανάσα!!!! Αφού απόφασίσουμε ψάχνουμε τα τάπερ...πού είναι τα τάπερ οεο;;;;;;;
09:59...
Το σχολικό κορνάρει!!! Το σκυλί γαβγίζει!!! Κορνάρει ξανά!!!!! Οι μικρές εκστασιασμένες από το free πρωινό τρέχουν στην εξώπορτα ουρλιάζοντας! Ο μπαμπάς τις συνοδεύει στο σχολικό και ξαφνικά ακούω: "Γιώτααααααα!!!! Πέτα μας τις ζακέτες ρε κορίτσι μου!!!!".
10:10...
Καφεδάααααααααααααααααααρα!!!!!!!!!
---------------------------------------------------
Χμμμ.... Εντάξει... είναι προφανές!!!! Κάτι κάνω λάθος.....ή αγχώνομαι για λάθος λόγους και ζορίζω τις μικρές.....τελικά,μήπως πρέπει να πάψουμε να ακολουθούμε προγράμματα και ωράρια τόσο πιστά....;
Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε λιγουλάκι; Ή μήπως όταν όλη αυτή η "αναρχία-ελευθερία" σε καθημερινή βάση μας επιστρέψει στα μούτρα;;;;;
Μήπως τα "free mornigs" πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον μπαμπά;;;
Δεν έχω καταλήξει...




Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook

4 σχόλια:

  1. Χαχα. Θελω να δω την ιδια αναρτηση οταν θα πηγαινουν δημοτικό και θα πρεπει να ειναι στις 8 εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ Παναγία μου!!!!!! Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!!!!!! χαχαχαχα Πανικός κι ομίχλη! χαχαχα Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ παναγία μου τι με περιμένει!!!! Καλο κουράγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ το βρήκα χαριτωμένο!
    Όντως αγχώνεσαι μάλλον παραπάνω από ό,τι πρέπει. Μην ανησυχείς όμως γιατί με τον καιρό θα βρείτε τους ρυθμούς σας! Και οι μικρές θα μάθουν να ντύνονται μόνες τους σωστά και συνδυασμένα και δεν θα έχουν και τόσο θέμα με το φαγητό.
    Πάντως ο μπαμπάς, κλασσικός μπαμπάς! :)
    Καλή σου μέρα! Πηγαίνω τώρα πίσω στην ανάρτηση με τους ομόφυλους, απ'όπου ξεκίνησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!