ON LINE

24 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ....


Να, λοιπόν, που έφτασε και η after summer ανάρτηση!
Κανονικά θα περιμένετε να σας πω ότι
πέρασα super στις διακοπές, ότι χαλάρωσα, ξεκουράστηκα, γέμισα τις μπαταρίες μου για τον χειμώνα ε;

Αμ δε!!!!! Σας την έσκασα!!!!

Οι φετινές διακοπές ήταν σαν το τρενάκι του τρόμου!!!! Ένα τρενάκι τρόμου που η βόλτα του διήρκεσε λίγο περισσότερο από έναν μήνα!
Και πριν βιαστείτε να με πείτε γκρινιάρα και μίζεροχτυπημένη διαβάστε πώς περάσαμε!

Ας αρχίσω.....
Οι πρώτες μέρες, για την ακρίβια η πρώτη εβδομάδα, κύλησαν χαλαρά.Το πρωί φορτονόμασταν τα τσιμπράγκαλα, μπαίναμε στο αυτοκίνητο και λιώναμε στην παραλία. Το αντιηλιακό είχε γίνει το δεύτερο δέρμα μας και το καπέλο η ακριβότερη περούκα!
Το μεσημέρι ανηφορίζαμε προς το σπίτι για φαΐ και ξεκούραση και το απόγευμα αν δεν κατεβαίναμε ξανά στην παραλία όλο και καμιά βολτούλα κανονίζαμε!
Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά!! Χαμόγελα, παιχνίδια, ανεμελιά...Ελληνικές καλοκαιρινές διακοπές ρε παιδί μου!!!


(στην κάτω φωτο η Ιωάννα ποζάρει με το κουφάρι ενός νεκρού ψαριού που ξέβρασε η θάλασσα....Βέβαια εκείνη λέει με καμάρι ότι το ψάρεψε!!!!)


Από την δεύτερη εβδομάδα μας πήρε η κάτω βόλτα!!!!!! Ξύπνησα μέσα στη νύχτα για νερό και νιώθω την Εφούλα δίπλα μου να ζεματάει!!!!! Της βάζω θερμόμετρο....38,5C!!!! Για δυό μερόνυχτα το κακομοιράκι ψηνόταν από τον πυρετό και από την διαολεμένη ζέστη που μας είχε κάψει όλους!
Να της δίνω αντιπυρετικά και ο πυρετός να μην υποχωρεί!
Τρίτη ημέρα και δεν έβλεπα βελτίωση...αρχίσαμε τα τηλέφωνα σε όσους γνωστούς είχαν παιδιά για να βρούμε παιδίατρο...Για να μην τα πολυλογώ βρήκαμε παιδίατρο...! "Αμυγδαλίτιδα" μας είπε ο doctorας και ξεκινήσαμε αντιβίωση.



Στο σπίτι όμως υπήρχαν άλλα δύο παιδιά, η Ιωάννα και η 9μηνών ανηψούλα μου,  για τα οποία τρέμαμε να μην κολλήσουν!!!! Και πόσο μπορείς να τα προφυλάξεις όταν είναι μεν σε ανοιχτό χώρο αλλά παίζουν μαζί;
Η δεύτερη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και η τρίτη μας βρήκε με τα άλλα δύο παιδιά άρρωστα! Άντε πάλι στον παιδίατρο...ξανά-μανά αντιβιώσεις και εισπνεόμενα για την Ιωάννα που μια ευαισθησία την έχει με το αναπνευστικό της!!!!!
Τρεις εβδομάδες (μια για κάθε παιδί) τρέχαμε με τις αντιβιώσεις, τα αντιπυρετικά και τις μάσκες στα χέρια!!!!
Για θάλασσα ούτε λόγος φυσικά!!!

Ευτυχώς που πρόλαβα να απαθανατίσω την Αυγουστιάτικη πανσέληνο γυρίζοντας από τον παιδίατρο ένα βράδυ!!!
Έχουμε μπει πια στην τέταρτη εβδομάδα των παθών...συγγνώμη, των διακοπών ήθελα να πω! Τα παιδιά είναι μια χαρά αλλά εγώ ξυπνάω με μια ενόχληση στο μάτι. Αυτό δεν ήταν μάτι, ήταν αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!!
Πόνος και πρήξιμο! Μετά βίας μπορούσα να το έχω ανοιχτό!
Ο οφθαλμίατρος μου έδωσε μια κρέμα να την βάζω εσωτερικά και εξωτερικά στο μάτι για μια βδομάδα (πάει και η πέμπτη εβδομάδα), να μην το "βλέπει" ο ήλιος και no θάλασσα!!!!!
Σα να μην έφταναν όλα αυτά μείναμε χωρίς αυτοκίνητο και με θυμήθηκαν και τα ψυχό μου! Εμ βέβαια, με τόσο ζόρι λογικό κι επόμενο ήταν!!!!!
Οι επόμενες μέρες μας βρήκαν στο σπίτι (περιμένοντας το επόμενο "χτύπημα") και ετοιμάζοντας την γαμο-βάπτιση της αδελφής μου. Και το "επόμενο χτύπημα" δεν άργησε να έρθει!
Ο παππούς μας μπήκε στο νοσοκομείο...λίγες μέρες μετά μεταφέρεται διασωληνωμένος στην εντατική!!!! Η κατάστασή του σταθερή αλλά κρίσιμη κατά τους γιατρούς!
Η θάλασσα έχει γίνει όνειρο τρελλό!!! Νοσοκομεία, ετοιμασίες για τον γάμο, αγχωμένα κουδουνισματα τηλεφώνων...ευτυχώς που το σπίτι έχει μεγάλη αυλή και ξαμολιόντουσαν τα πιτσιρίκια!
Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη....μύριζε μπαρούτι!!!
Στις μικροσυγκρούσεις και τα προγαμιαία νευράκια, που είναι απολύτως φυσιολογικά, είχε προστεθεί και το άγχος για τον παππού!
Α!!!! και να μην ξεχάσω! Μέσα σε όλα προσθέστε και μια τεράστια σπυρούκλα που έκανε την εμφάνισή της 3 μέρες πριν τον γάμο στο μάγουλο μου και μου χαλούσε την μόστρα!!!!


Έχουμε φτάσει πια στην παραμονή της γαμοβάπτισης!!!! Ο γαμπρός μου έχει τα γενέθλιά του και μαζευόμαστε στο πατρικό του σόγια, φίλοι και κουμπάροι για να φάμε. Η βραδιά κύλησε ήρεμα...φάγαμε, ήπιαΝε (εγώ δεν πίνω λέμεεεε), είπαμε τις χαζομάρες μας, κάναμε καζούρα στους μελλόνυμφους για τα "καλά" το έγγαμου βίου και επιστρέψαμε στο σπίτι μας.
Η αδελφή μου, για καλή τύχη όλων, έμεινε με τον άντρα της και τη μπέμπα στα πεθερικά της κι εγώ με τα δίδυμα, το άντρα μου και τους γονείς μου επιστρέψαμε στο σπίτι μας.

Βάλαμε τα παιδιά για ύπνο και βγήκαμε στην αυλή για ένα τελευταίο τσιγάρο απολαμβάνοντας την απόλυτη ηρεμία, κάτι που το είχαμε μεγάλη ανάγκη. Η όμορφη αυτή σιωπή διακόπηκε απότομα από ένα τηλεφώνημα!!!!
Δυστυχώς, ο παππούς μας δεν άντεξε και "έφυγε".....
Για αρκετά λεπτά μείναμε όλοι βουβοί γύρω από το στρογγυλό τραπέζι της αυλής.

Την σιωπή διαδέχτηκε η παγωμάρα....και αφού ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ (εντάξει, το περιμέναμε αλλά....) προσπαθούσαμε να δούμε τι θα κάνουμε, πώς θα το κάνουμε, τι θα γίνει!!!

Η απόφαση πάρθηκε από τους γονείς μου!!!
Δεν μπορούσαμε με τίποτα να χαλάσουμε την πιο σημαντική τους μέρα!
 Ο γάμος θα γίνει κ α ν ο ν ι κ ά!!!!
Το ζευγάρι δεν θα μάθει τ ί π ο τ α!!!
Η κηδεία του παππού θα γίνει την επομένη του γάμου!!!

Δείτε το χρονικό της γαμο-βάπτισης
ΕΔΩ

Η ημέρα του γάμου ξημέρωσε...κόσμος μπαινόβγαινε στο σπίτι και εμείς που ξέραμε κάναμε τους κλόουν για να μην καταλάβει τίποτα η αδελφή μου, η οποία κάποια στιγμή ρώτησε "Δεν πιστεύω να έγινε τίποτα με τον παππού;".
Εμείς από τη μια να κανονίζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου και από την άλλη να κανονίζουμε τα της κηδείας στα μουλωχτά!
Υπέροχα ε;;;
Όλα κύλησαν μια χαρά κι η γαμο-βάπτιση ολοκληρώθηκε όμορφα και ήρεμα χωρίς κανείς να καταλάβει το παραμικρό...τώρα όσοι γνωρίζαμε το δυσάρεστο; η ψυχούλα μας το ξέρει.
Μέσα σε ένα σαββατοκύριακο τελέσαμε 3 Ιερά Μυστήρια, γάμο, βάπτιση, κηδεία...!

Έχετε να πείτε κάτι για τις μακράς διαρκείας διακοπές μας;
Το ζήσαμε κι αυτό!
Και του χρόνου με υγεία και καλύτερη τύχη
κι άλλο κακό να μην μας βρει!!!!!
Καλό χειμώνα να έχουμε!


Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

4 σχόλια:

  1. πωπωπω αμαν βρε κοριστι μου!! τι καλοκαιρι ηταν αυτο.. !!! Αλλο κακο να μη σας βρει!! Καλο αραδεισο στον παππου!! Ελπίζω ν εφυγε πλήρης ημερων και εργων.. Να σας ζησουν και οι νεόνυμφοι με το μωρακι σας!! Καντε και νκανενα ευχελαιο να ξορκισετε το κακο!! Και του χρονου να ειστε καλα να κανετε οσες βουτιες θελετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ελπιδα μου...σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!!! Είναι να τα λες και να μην σε πιστευουν!!!!! Το ένα πίσω απ το άλλο!

      Διαγραφή
  2. Εντάξει...τι να πω???Η αλήθεια είναι ότι πάντα πριν από γάμους και βαφτίσεις γίνονται διάφορα,αλλά σε εσάς παράγινε το κακό...Εύχομαι ένα ήρεμο και χαλαρό χειμώνα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!!! Γιατί πόσα να αντέξουμε ακόμα;;;;; χαχαχα

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!