ON LINE

21 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΥΜΠΑΡΟ-ΖΥΜΗ!!!! Η ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ.

Γράφει η Giota.
 Χτες το απόγευμα με έτρωγε ο....μάτης μου για βρωμιά, ακαταστασία και πολλά άπλυτα σκεύη....Στο σπίτι επικρατούσε μια γκρίνια και μια έντονη κινητικότητα μιας και οι μικρές,ενώ ήταν ξύπνιες από τις 07:00 δεν θέλανε να κοιμηθούν για μεσημέρι! Έπρεπε να βρω κάτι να τις απασχολήσω για να αποφευχθεί η σύρραξη και η ιδέα ήρθε από την κουζίνα!!!


Η ερώτησή μου αν θέλουν να φτιάξουμε πιτάκια έφερε ενθουσιασμό, όχι μόνο γιατί θα ανακάτευαν ζυμάρια και αλέυρια αλλά και γιατί έίχα δοκιμάσει την συνταγή στη νονά τους και τους άρεσε! Να πω τη μαύρη αλήθεια κι εμένα μου άρεσε αυτό το ζυμαράκι!!! Μαλακό,νόστιμο,αφράτο,δεν ψυχουλιάζει και εύκολο απ΄οσο έλεγε η κουμπάρα μου! Αν και δεν τα καταφέρνω καλά με τα ζυμάρια μπήκα στον χορό και νομίζω ότι έδωσα ρεσιτάλ!!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ-ΖΥΜΗ:

3 αυγά
2 ποτήρια γάλα
2 φακελάκια μαγιά
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)*

ΓΕΜΙΣΗ:

Εμείς για την γέμιση χρησιμοποιήσαμε λουκανικάκια, γαλοπούλα-κασέρι και φέτα.Φτιάξαμε τριών ειδών πιτάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνω το γάλα, ρίχνω μέσα τη μαγιά, ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί και τα αφήνω για 1-2 λεπτάκια. Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά και ξεκινάω το ζύμωμα.

Η ζύμη στην τελική της μορφή θα πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια!
Ψήσιμο στους 180C

TIP: Δοκίμασα να ανοίξω τα πιτάκια πασπαλίζοντας με αλευρι το τραπέζι αλλά στέγνωνε πολύ το ζυμάρι, έτσι κατέληξα να ρίχνω λίγες σταγόνες λάδι αντί για αλεύρι!

*αλεύρι μου "πήρε" περίπου 1 κιλό.

Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!!!


Ευχαριστούμε νονά!!!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

9 σχόλια:

  1. Η ιδανική ασχολία για να ηρεμήσεις από γκρίνιες και παράλληλα φτιάχνεις κάτι σπιτικό!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχεις δίκαιο! Η καλύτερη ασχολία για τα παιδιά! Βέβαια το καθάρισμα έιναι ένα θέμα αλλά ας όψεται! χαχαχαχα Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραία τις απασχόλησες! το εφαρμόζουμε και εμείς αυτό το κόλπο :)
    βέβαια θέλει μετά υπομονή στο καθάρισμα, αλλά αξίζει

    θα τα φτιαξω άμεσα, με έπεισες- και ό,τι ήθελα να φτιάξω τυροπιτάκια για το σχολείο

    σε ευχαριστώ!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια ερώτηση: αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει, πριν ή μετά το πλάσιμο;

      Διαγραφή
    2. Όχι Αλεξία. Η συνταγή έλεγε να προσθέσω την μαγιά μέσα στο ζεστό γάλα, να τα ανακατέψω και να αφήσω το μίγμα κανενα δεκάλεπτο...Προσωπικά δεν το έκανα γιαί οι μικρές δεν είχαν υπομονή! Παρόλα αυτά μια χαρά φουσκωσαν! Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    3. επειδή το μωρό ήθελε να φάει...έμειναν παραπάνω, ως ζύμη, και φούσκωσαν
      τώρα ψήνονται και έχουν φτάσει μέχρι πάνω!!!
      αύριο σίγουρα θα τα ευχαριστηθούν τα παιδιά

      ευχαριστούμε και πάλι, Γιώτα!

      Διαγραφή
  3. Σώπα μωρέ τώρα!!!! Θα βγουν ακόμα πιο αφράτα!!!! Να σαι καλα Αλεξία μου χαίρομαι που με εμπιστεύτηκες και δοκίμασες τις συνταγές που προτεινα και πιο πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν και δεν έχασες τσάμπα τον χρόνο σου και τα υλικά σου. Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου είναι και κουμπαροζύμη αξίζει να την δοκιμάσουμε.. Πολύ μου άρεσε ο τίτλος, εμπνευσμένος. Φαίνονται υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η κουμπάρα μου είναι απο μόνη της εμπνευση! χαχαχα Πάντως πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσεις!
      Την καλημέρα μου Αθηνα!

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!