ON LINE

18 Νοεμβρίου 2015

ΔΑΧΤΥΛΟΜΠΟΓΙΑΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ.

Γράφει η Giota.
 Είναι η δεύτερη εβδομάδα που κρατάω τις μικρές στο σπίτι λόγω μιας ίωσης που μας ταλαιπωρεί...Είμαστε πολύ καλύτερα βέβαια αλλά προτιμώ να μείνουν λίγο παραπάνω στο σπίτι για να πάρουν την αντιβίωσή τους και να αναρρώσουν πλήρως απ' το να τις στείλω στο σχολείο και να "ξεπαστρέψουν" κι άλλα παιδάκια ή ακόμα χειρότερα να κολλήσουν κάτι νέο πριν καλά-καλά πάρουν τα "πάνω"τους. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως και οι μικρές και εγώ κοντεύουμε να σαλτάρουμε όλη μέρα μέσα στο σπίτι!!!

Σήμερα το μεσημεράκι είχαμε παιδίατρο για επανεξέταση, ευτυχώς ο Θεός με λυπήθηκε και η Ιωάννα μου είναι πολύ συνεργάσιμο παιδί όσο αφορά γιατρούς και φάρμακα, ενώ η Έφη κλαίει μόνο στο άκουσμα της λέξης γιατρός!!!! Στην διαδρομή για την γιατρό προσπάθησα να κάνω μαζί της μια συμφωνία μπας και κάτσει ήρεμα να την εξετάσει η γιατρός....Η συμφωνία είχε ως εξής: Αν καθόταν καλά στην παιδίατρο, χωρίς κλάματα και λοιπά σκηνικά, γυρνώντας στο σπίτι θα περνούσαμε από το βιβλιοπωλείο και θα αγοράζαμε δαχτυλομπογιές!!!!
Όπως καταλάβατε από τις φωτογραφίες, η Έφη ήταν κυρία καθ'όλη την διάρκεια της εξέτασης (αφού μέχρι και η παιδίατρος που την ξέρει σταυροκοπιόταν χα χα) κι εγώ δε μπορούσα να μην κρατήσω τον λόγο μου.
Πήγαμε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς πήραμε δαχτυλομπογιές και κάναμε μια στάση στο πάρκο επειδή δε μπορούσαν να περιμένουν να φτάσουμε στο σπίτι για να τις....επεξεργαστούν!!!
"Μαμά...ο κύριος ξέχασε να μας δώσει πινέλα για τις μπογιές!!!!"
μου είπε η μια απογοητευμένη.
Βλέπετε, δεν έχουμε παίξει με άλλου είδους μπογιές πέρα από νερομπογιές.
Όταν τους εξήγησα ότι με αυτές τις μπογιές αντι για πινέλα χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας έγινε χαμός!!!! Τις μάζεψαν άρον-άρον και με τραβολογούσαν για να πάμε γρήγορα στο σπίτι για να δαχτυλομπογιατίσουν!!!

Και ιδού τα αποτελέσματα!!!!!


                 
Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

10 σχόλια:

  1. Μας αρέσουν πολύ οι δαχτυλομπογιές,αλλά έχουμε το εξής θέμα. Επειδή κάνουν πολύ δημιουργική απασχόληση στον σταθμό, στο σπίτι δεν έχει την υπομονή για τέτοιες ασχολίες και τα κάνει όλα μαντάρα!
    Περαστικά σας! Μας έχει τσακίσει όλους αυτός ο καιρός!

    Μάρθα
    marthablogging.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στον δικό μας παιδ. σταθμό ασχολούνται με δαχτυλομπογιές απλά αντί για το δάχτυλο χρησιμοποιούν πανάκι, προφανώς για να μην γίνουν χάλια τα πιτσιρίκια, οπότε η εκδοχή με το δάχτυλο τους άρεσε πολύ!!!! Βεβαια στην συνέχεια γίνανε όλα μαντάρα αλλά ποιός νοιάζεται; χαχαχαχαχαχαχα
      Ευχαριστούμε για τα περαστικά....
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ωραία δραστηριότητα! Εγώ έχω το άλλο θέμα δεν θέλει η μικρή να λερώνει τα χέρια της...ήμαρτον θα μου πεις! Μου το είχε πει και η δασκάλα της στον παιδικό σταθμό. Οπότε την πάω σιγά σιγά με το "λέρωμα". Μπράβο σας και ωραίες φωτογραφίες! Ερώτηση: αυτό το ωραίο το άσπρο-κόκκινο σαν καραμέλα περίγραμμα της φωτογραφίας πως το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς δεν θέλουμε να λερώνουμε τις πατούσες μας!!!!! Ντόινγκκκκκκκ! Όσο για τις φωτο που με ρωτάς χρησιμοποιώ το photo scape το οποίο κατεβασα δωρεάν και τυχαία από το internet.

      Διαγραφή
    2. Καθαρά πατουσάκια εσείς και χεράκια εμείς αχαχα! Φιλιά και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Καθαρά πατουσάκια εσείς και χεράκια εμείς αχαχα! Φιλιά και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  3. Εμείς τρελαινομαστε να δαχτυλομπογιατιζουμε! Με τα δαχτυλα, με τις παλάμες, με τις πατούσες! Εννοείται ότι πασαλειβονται αλλά ή χαρά τους είναι απερίγραπτη! Σημείωση: όλα αυτά τα κάνουμε σε συγκεκριμένο χώρο, φορώντας τις ποδιτσες τους και μετά πάμε κατευθείαν για πλύσιμο! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις ειστε οργανωμένοι!!! Εμείς πάλι χύμα στο κύμα! Τι να κάνουμε αφού περνάνε καλά ας λερώνονται μωρέ! Ευχαριστώ για την επίσκεψη!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφες στιγμές μωρέ, φαίνεται το απολαύσανε τα κοριτσάκια σου. Καλές ζωγραφικές από εδώ και πέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το απολαύσανε λέει!!!! Ξετρελλάθηκαν τα κουρκουμπίνια μου!χαχαχα Ευχαριστώ που πέρασες Αθηνά!

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!