ON LINE

19 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟ "ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ" ΣΕ "ΚΥΚΝΟ" (συμβουλές για έφηβες).


Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε για σενα που βρίσκεσαι εκεί...κάπου στα 14 έτη της ζωής σου βλέπεις τα πάντα πάνω σου να αλλάζουν και έχεις ψιλοφρικάρει!
Keep calm και συνέχιζε να διαβάζεις...


1.ΣΤΗΘΟΣ:
Η αύξηση του στήθους σου είναι απολύτως φυσιολογική και βάλε στο μυαλό σου ότι δεν υπάρχουν στάνταρ και ιδανικά μεγέθη!!!! Το στήθος είναι κόσμημα πάνω στο γυναικείο σώμα, μην νιώθεις άσχημα γι' αυτό και μην προσπαθείς να το "κρύψεις". Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό σουτιέν που να σε στηρίζει και όλα θα πάνε καλά!!!

2.ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
Όσο χαζό και να σου φαίνεται κάποια στιγμή θα ευγνωμονείς την φύση που σου "χάρισε" την περίοδό σου (μην κάνεις "ίου" ). Ξέρω ότι είναι οι χειρότερες μέρες του μήνα αλλά κι αυτό συνηθίζεται!!!!!
Οι πρώτες σου περίοδοι πιθανόν να είναι ακανόνιστες...μπορεί τον ένα μήνα να διαρκέσει 2 μέρες και τον άλλο 5! Θέλει τον χρόνο της για να σταθεροποιηθεί!
Η περίοδος θα πρέπει να παρακολουθείται!!! Φτιάξε ένα ημερολόγιο περιόδου που θα σημειώνεις πάντα την ημερομηνία που αδιαθετείς κάθε μήνα. Επίσης θα πρέπει να προσέχεις τυχόν αλλαγές στο χρώμα του αίματος, στην ροή του και στην οσμή του (άντε πάλι "ίου"). Οτιδήποτε διαφορετικό που θα σε προβληματίσει καλό θα ήταν να το αναφέρεις στη μαμά σου άμεσα χωρίς ντροπές και βλακείες!!!

3.ΤΡΙΧΕΣ:
Την περίοδο της εφηβείας οι ορμόνες σου χορεύουν σε hard rock ρυθμούς και ενδεχομένως να παρατηρήσεις αύξηση της τριχοφυΐας σε πρόσωπο,χέρια, πόδια, στα γεννητικά όργανα. Dont panic και μην κάνεις καμιά χαζομάρα με ξουράφια και τσιμπιδάκια!!! Οι τρίχες όσο τις "πειράζεις" τόσο σε "πειράζουν". Κουβέντιασέ το (ξανά) με τη μαμά σου η οποία θα σου δώσει μια λύση. Μια επίσκεψη σε αισθητικό ίσως είναι μια καλή αρχή!

4.ΑΚΜΗ: 
Σπυράκια!!!!! 8-10 έφηβους εμφανίζουν ακμή κι αυτό οφείλεται στις "hard rock" ορμόνες που ανέφερα πιο πάνω! Οπότε μην αγχώνεσαι, δεν είσαι η μόνη!!!! Η ακμή (ανάλογα με την σοβαρότητά της) αντιμετωπίζεται είτε με μικρά tips είτε με την βοήθεια δερματολόγου! Πάντως το βήμα είναι να μην "σκαλίζεις" τα σπυράκια σου γιατι προκαλούνται μολύνσεις και σημάδια!!!

6."ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΤΑ ΠΟΤΑ & ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ..."
...έλεγε ένα τραγούδι!!! Επειδή από εδώ και πέρα οι έξοδοί σας θα γίνονται αγροαπογευματινοβραδινες δώστε προσοχή σε όλα αυτά που σας λέει η μαμά σας!!! Ναι, το ξέρω...! Είναι υπερβολική (μαμά είναι) αλλά μην τα ξεχνάτε ποτέ!!!! Οι βραδινές έξοδοι δεν έχουν καμια σχέση με το ημερήσιο σχολικό περιβάλλον γι αυτό να είστε πιο προσεκτικές σε όλα! Ντάξ...θα κάνετε και τις χαζομάρες σας αλλά με μέτρο!
Μαγκιά δεν είναι ούτε να γίνεις λιάρδα από το ποτό και να ξερνοβολάς σαν το γατί, ούτε να γίνεις "φουγάρο" για να ακολουθήσεις την παρέα! Μαγκιά είναι να είσαι ο εαυτός σου και να περνάς καλά!

7.ΦΙΛΕΣ...ΝΑΙ ΜΕΝ...ΑΛΛΑ:
Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή την περίοδο της ζωή σας ΜΟΝΟ οι φίλες σας σας καταλαβαίνουν!!! Ξέρω όμως επίσης καλά ότι οι γνώσεις των φίλων σας για διάφορα νέα θέματα (γυναικολογικά, σεξουαλικά,ψυχολογικά) είναι ίδιες (ίσως και λιγότερες) από τις δικές σας. Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση καλό θα ήταν να απευθυνθείτε χωρίς ντροπές σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστεύεστε για να σας δώσει "σωστή"απάντηση (ιδανική θα ήταν η μαμά σας!!!!).

Τέλος θα σας πω να αγαπήσετε τον "νέο" σας εαυτό, πραγματικά είναι υπέροχος και σας "πάει" πολύ!!!!
Αααα! και μια φιλική συμβουλή:
και να κάνετε "καλύτερή σας φίλη" την μαμά σας δεν θα σας προδώσει ποτέ, θα σας "ξελασπώνει", και θα στηρίζει τις στιγμές που θα νιώθετε ότι όλα γύρω σας καταρρέουν!!!!


Γράφει η Giota.



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

1 σχόλιο:

  1. Η ηλικία αυτή, όσο κι αν φαίνεται εκνευριστική και καθόλου χαριτωμένη μερικές φορές, ύστερα από χρόνια μας θυμίζει πώς αρχίσαμε! Γιατί τότε αρχίζουν όλα...! Και καλό θα ήταν να μην κάναμε λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε ακούγοντας τις συμβουλές και τις παραινέσεις κάποιου μεγαλύτερου!
    Εννοείται πως οι μανούλες μπορούν να γίνουν οι καλύτερες φίλες μας :)
    Καλό σου μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!