ON LINE

24 Ιανουαρίου 2016

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ (για το καλό του σκύλου)!!!


Είναι χαριτωμένα, χνουδωτά, παιχνιδιάρικα, μικροσκοπικά και φυσικά δε μπορείτε να αντισταθείτε στα μουσούδια τους, στις τρελλές ουρίτσες τους και στα γυαλιστερά τους ματάκια!!! Σε κάθε ευκαιρία χαϊδεύεις τα σκυλάκια των φίλων σου, των γειτόνων, των περαστικών, τα αδέσποτα και σκέφτεσαι να αποκτήσεις κι εσείς ένα...
Χμμ.....
Χαλάρωσε....βάλε στην άκρη τον ενθουσιασμό σου για λίγο, συνέχισε την ανάγνωση και σκέψου ώριμα!!!!
Εγώ, σαν σκυλομάνα, σου παραθέτω 10 λόγους για να μην πάρεις σκύλο....(επειδή εξ αιτίας του στιγμιαίου ενθουσιασμού σου θα δημιουργηθεί ένα ακόμα δυστυχισμένο αδέσποτο).


1.Το να έχεις στο σπίτι σου ένα κουτάβι είναι ολόιδιο με το να έχεις ένα μωρό!!!! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις βραδινά κλαψουρίσματα, ότι πρέπει να είσαι τυπικός με τα γεύματά του και να κάνεις το σπίτι σου ασφαλές γιατί το κουτάβι εξερευνεί και δοκιμάζει!!!!

2.Το κουτάβι είναι ένα "άγραφο" χαρτί!!!! Σαφώς και έχει την δική του προσωπικότητα αλλά θέλει και πρέπει να μάθει τους κανόνες του σπιτιού αλλά κανόνες συμεριφοράς!!! Και μάντεψε!!!!! Τα do και τα donts πρέπει να του τα μάθεις εσύ!!!!

3.Το κουτάβι αλλάζει τα νεογιλά δόντια του...Αυτό σημαίνει ότι στον βωμό των νέων δοντιών ενδεχομένως να θυσιαστούν οι παντόφλες σου ή άλλα αντικείμενα του σπιτιού!

4.Το κουτάβι δεν ξέρει πού πρέπει να κάνει τις ανάγκες του...μέχρι να το καταλάβει και να το εφαρμόσει θα πρέπει να έχεις χρόνο, υπομονή και μια σφουγγαρίστρα!

5.Το κουτάβι (όταν σου το επιτρέψει ο κτηνίατρος) θέλει τις βόλτες του 2-3 φορές την ημέρα για να κάνει τις ανάγκες του, για να κοινωνικοποιείται αλλά και για να εκτονώνεται (αλλιώς θα εκτονώνεται μέσα στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ζημιές).

6.Το κουτάβι σας θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα και δεν θα είναι πια το "γούστου-γούτσου" μικράκι που ερωτεύτηκες!!!!

7.Το κουτάβι τον πρώτο χρόνο της ζωής του πρέπει να επισκέπτεται κάθε μήνα τον κτηνίατρο, ενώ μετά οι επισκέψεις περιορίζονται σε μια φορά τον χρόνο για τα εμβόλια του...Υπολόγισε επίσης το τσιπάρισμά του καθώς και την στείρωση!!!! Αυτό έχει ένα κάποιο κόστος....

8. Το σκυλί χρειάζεται και τον καλλωπισμό του!!! Και όταν λέω "καλλωπισμό" δεν εννοώ κοκαλάκια στα μαλλιά και ρούχα!!!! Μιλάω για την περιποίηση του τριχώματός του (βούρτσισμα, πλύσιμο, κούρεμα, νύχια). Αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα.

9.Το σκυλί είναι μέλος της οικογένειας!!!! Δεν θα μπορείς να φεύγεις για διακοπές, Σ/Κ και εκδρομές αφήνοντάς το μόνο του στο σπίτι ή παρατώντας το στην αυλή!!!!

10.Το κουτάβι σου έχει ζωή περίπου 15 χρόνια!!! Είσαι έτοιμος για μια τέτοια δέσμευση ;;;;;;;;;;;;;;;

Αν όχι...αρκέσου στα σκυλάκια των άλλων ή φιλοξενώντας αδέσποτάκια μέχρι να βρουν οικογένεια!

Τα φιλιά μου!
Γράφει η Giota.


Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

7 σχόλια:

  1. Eγώ πάντως δεν αλλάζω το θηριάκι μου με τίποτα. Δεν ζει μες στο σπίτι, ζούμε σε μονοκατοικία με μεγάλη αυλή και έτσι γλιτώνω βέβαια κάποια θέματα, πχ δεν τρέχει τίποτα ακόμα κι αν δεν την πάω βόλτα για μέρες.
    Δεν μετανιώνω που την απέκτησα, παρότι κι εγώ στην αρχή την είχα μέσα και η χλωρίνη είχε γίνει προέκταση του χεριού μου. Δεν εκνευρίστηκα ποτέ! Κοιτούσα τα ματάκια της και ήξερα ότι δεν είναι παρά ένα μωρό που θα μάθει...
    Σύντομα θα κάνω ανάρτηση για την κουκλίτσα μου και θα σε φωνάξω να τη δεις!
    Χρήσιμες πάντως οι προειδοποιήσεις σου!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να τα λέμε κι αυτά γιατι όλοι θέλουν ένα κουτάβι αλλά στην πορεία τα βρίσκουν μπαστούνια και τα σκυλιά καταλήγουν στους δρόμους....Η υιοθεσία ενός ζώου είναι σοβαρή υπόθεση!

      Διαγραφή
  2. Καλύτερα δεν θα μπορούσε να τα πεις. Είναι μεγάλη δέσμευση να έχεις ένα σκύλο. Για να μην γίνετε μετά αδέσποτο επειδή δεν μπορούμε να το φροντίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι! Δε μπορείς να παίρνεις μια ψυχή και όταν σου "περάσει" να την παρατάς!!!
      Τα φιλιά μου Αντιγόνη!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο για το θέμα που έθιξες! Είναι πολύ στενάχωρο οι γονείς να υποκύπτουν σε απαιτήσεις των παιδιών και μετά να ψάχνουν τρόπο να ξεφορτωθούν το κατοικίδιο! Τεράστια δέσμευση, για την οποία πρέπει να είσαι έτοιμος! Εγώ δυστυχώς δεν έχω τα κότσια! Όπως και αν ακούγεται αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά ακούγεται Clelia μου!!! Ειλικρινές, ώριμο και συνειδητοποιημένο!!! Τα πράγματα είναι απλά: Μπορείς; κάντο (αλλά κάντο σωστά), δε μπορείς; κανένα πρόβλημα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Εγώ μεγάλωσα με σκυλάκι κ γιαυτό πριν ένα χρόνο που μετακόμισα κανόνισα κ πήρα ένα αδεσποτακι...Με υπομονή πάνω από ολα κ θελήσει την έμαθα τους κανόνες και το κατούρημα έξω...και ναι είμαι απίστευτα ευτυχισμένη που έχω αυτό το πλάσμα στην ζωή μου...δεν την αλλάζω με τπτ πραγματικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!