ON LINE

23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΟΣ...ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.

Γράφει η Giota.
www.bioathens.com

Όλα ξεκίνησαν με κάτι πονοκεφάλους....Για την ακρίβεια με κάτι νταούλια που βαρούσαν καθημερινά, ανελέητα και χωρίς ρυθμό στο κεφάλι μου!!!! Πέρασε μια βδομάδα με κεφάλι καζάνι, στομάχι υπό κατάρρευση από τα παυσίπονα και googlo-ιατρική (από αυτήν που σου βάζει υποψίες για τα χειρότερα ενδεχόμενα)....Δεύτερη εβδομάδα....Καμιά βελτίωση!! 'Οχι αγάπη μου δεν θα τρελλαθώ!!!! 
Παθολογούλη μου σου' ρχομαι!!!!
"Πέρασες καμιά ίωση;"

"Απ' όσο ξέρω, όχι γιατρέ!"

"Κανένα άλλο σύμπτωμα;"

"Ε...καμιά ζαλάδα...λίγη κόπωση...μια δόση υπνηλίας...λίγο τα μάτια μου...ο αυχένας....τέτοια.... Λέτε να έχω πίεση γιατρέ; Μήπως είναι από τα ψυχό μου;;;"

"Πίεση;; Μπα δε νομίζω...μικρή είσαι για πίεση αλλά θα την μετρήσουμε! Μπορέι από κακή στάση στον υπολογιστή...ίσως κάτι οφθαλμολογικό...." (αν αναρωτιέστε πόσο "μικρή" δείτε εδώ)

...και μου βάζει το πιεσόμετρο στο χέρι....

"Χμμμμμμμ..... τσιμπημένη είναι! 14 και 7. Καλά...ίσως να είναι και τυχαίο αλλά παρακολούθα το και στο σπίτι για λίγες μέρες....Θα σου γράψω και γενικές αίματος και ξαναμιλάμε."


Φεύγω από το ιατρείο με τα παραπεμπτικά παραμάσχαλα και με πίεση ίσως λίγο παραπάνω "τσιμπημένη" από αυτή μου μόλις είχε δείξει το πιεσόμετρο... 
Από το ίδιο κιόλας βράδυ ξεκινώ να μετρώ και να καταγράφω τις τιμές της αρτηριακής μου πίεσης....

Για να μην τα πολυλογώ σε "φυσιολογικά" επίπεδα δεν την βρήκα ποτέ!!!! 
Κι όσο δεν την "εβρισκα" τόσο αγχωνόμουν και μόνο στην ιδέα της μέτρησης, μέχρι που ένα βράδυ κι ενώ ένιωθα super (ουτε πονοκεφάλους, ούτε τίποτα) αποφασίζω να την "πάρω" με αέρα νικήτριας!!! Τι το θελα;;;;; 16,5 και 7,5...!!!.... χωρίς να βγάλω το πιεσόμετρο από το χέρι την ξαναμετράω......15,2 και 7.... στο καπάκι 14 και 7......σταμάτησα να την καταγράφω (και να την μετράω φυσικά) αφού τα αποτελέσματα έβγαιναν άλλα ντ άλλων από τον φόβο μου (;), από το άγχος μου (;)....

Το επόμενο πρωί πήγα για τις αιματολογικές.....άφησα τις μικρές στο σχολικό, πήρα τα ούρα φυλαχτό, μάλωσα και με με ένα ταρίφα στο δρόμο....
Και βγήκαν τα αποτελέσματα......και ανέλυσε ο μικροβιολόγος:

"Κατά 99% πέρασες κάποια ίωση....αυτό δείχνουν οι τιμές στις αιματολογικές....Επίσης η "καλή" χολιστερίνη έχει ψιλοπατώσει...."  "Αααα! Και τα ένζυμα του συκωτιού είναι ανεβασμένα....καλά, ίσως είναι από τα φάρμακα που έπαιρνες για τους πονοκεφάλους....καλό θα ήταν να δει τις εξετάσεις καρδιολόγος και ηπατολόγος και φυσικά να επαναληφθούν!"


Κλείνω ραντεβού στον καρδιογιατρό και τικ-τακ η καρδιά μου μέχρι να έρθει η σειρά μου!!!! Πόρισμα: Φυσιολογική λειτουργία....αλλά (όχι που δεν θα είχε "αλλά" ) να βάλουμε ενα holter 24ώρου να δούμε τις πραγματικές διακυμάνσεις της πίεσης, εξέταση θυρεοειδή  και μια αντιυπερτασική διατροφή δωράκι...Μα πιο πολύ με πείραξε που με αυστηρό ύφος μου είπε "Να χάσεις βάρος!!!!" ..."Δηλαδή πόσο βάρος γιατρέ;;;;" ...." Είσαι +7 κιλά"

Τρομερό ε;;; χα χα χα



Τα υπόλοιπα εν καιρό και μέχρι τότε βοήθα Παναγιά μου...
Φιλιά!!!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα



4 σχόλια:

  1. ωχ ωχ ωχ.. μ' έβαλες σε σκέψεις τώρα γιατί έχουν περάσει μήνες από τον καθορισμένο χρόνο που θα έπρεπε να είχα κάνει το ετήσιο τσεκαπ μου.. ωχ ωχ ωχ!
    (περιμένω αποτελέσματα ..είμαι σίγουρη πως θα είναι καλά) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα δικά σου αποτελέσματα εννοώ..

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω και αντέυχομαι! χαχαχα Πολύ σημαντικά τα ετησια τσεκ απ!!!! Καθως επίσης πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι τίποτα δεν περνάει μόνο του!!!! Καλά, δεν λέω και με το παραμικρό να πηγαινουμε γιατρό, αλλά να μην το παιζουμε και ατρωτοι!!!

      Διαγραφή
  2. ααα εμενα βούιζε το κεφάλι μου..."πήγα από δω κι από κει κ περασε καποια στιγμή μονο του κ χωρίς τελικά να καταλήξουμε τι ηταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!