ON LINE

7 Απριλίου 2015

Σσσσσ...ΤΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει η Giota.
Μπορεί να έχετε την εντύπωση πως η μητρότητα είναι όπως στις φωτογραφίες που βλέπετε στα ιλουστρασιόν περιοδικά, στις αφηγήσεις των μαμαδοblogs και στις σιροπιαστές "δηλώσεις" των φίλων σας στο facebook! Η πλύση εγκεφάλου ότι τα πάντα θα έρχονται εύκολα και φυσικά και ότι θα είμαστε πάντα έτοιμες για να αντιμετωπίσουμε το όποιο απρόοπτο προκύψει έχει κάνει την δουλεία της!!!
Θέλετε να σας πω την αλήθεια;
Την δικιά μου αλήθεια που ίσως να είναι και δικιά σας και απλά διαστάζετε να το παραδεχτείτε;



Όλες έχουμε σκαμπανεβάσματα!
Πολλές φορές νιώθουμε σαν να ζούμε σε βαγόνι από τρενάκι του Λούνα-Παρκ με τεράστιες ανηφόρες, απότομες κατηφόρες και επικίνδυνες στροφές!! Υπάρχουν στιγμές που είμαστε υπερήφανες που τα παιδάκια μας είναι φρόνιμα, ευγενικά, συνεργάσιμα και στιγμές που αναρωτιόμαστε "τι κάναμε λάθος"!

Είμαστε Μαμάδες και όχι Παντογνώστες!
Παρόλο που γίναμε μαμάδες εξακολουθούμε να είμαστε άνθρωποι που αγωνίζονται με τα δικά τους "προβλήματα", παλεύουμε με τα δικά μας "τέρατα", με τα δικά μας προσωπικά θέματα, με τις δικές μας "ανθυγιεινές" συνήθεις και οφείλουμε να δείχνουμε ωριμότητα στις αποφάσεις μας και στις επιλογές μας! Το οφείλουμε στα παιδιά μας που παρακολουθούν ασταμάτητα την κάθε κίνησή μας...Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε πως κάνουμε λάθη και δεν είμαστε παντογνώστες...είμαστε άνθρωποι και όχι η Google!

Δεν απολαμβάνουμε το κάθε λεπτό!
Και πιστεύω πως είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό!

Έχουμε πλέον "διαφορετική" καρδιά!
Ένα μείγμα φόβου, ευγνωμοσύνης και απέραντης αγάπης θα βαραίνει για πάντα τις καρδιές μας! Κοιτάξτε να το συνηθίσετε..είναι υπέροχο!

Είμαστε μόνιμα παράφρονες!
Νομίζουμε συνέχεια ότι ακούμε το παιδί να μας φωνάζει ή να κλαίει όταν δεν βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο ή ακόμα όταν είμαστε μόνες στο σπίτι!!! Ξυπνάμε τα βράδια για να βεβαιωθούμε πως αναπνέει!!! Βάζουμε πάντα στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο και μας "τρώει" η αγωνία!

Πολλές φορές νιώθουμε μοναξιά..!
Έχουμε προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο της ζωής μας και ίσως να μη μπορούμε να ακολουθήσουμε τους φίλους μας που δεν έχουν περάσει σε αυτό το στάδιο ή έχουν περάσει στο επόμενο!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα! Επιπλέον, το ότι είμαστε μαμάδες δεν σημαίνει ότι ξαφνικά χάσαμε οποιαδήποτε άλλη μας ιδιότητα ως γυναίκες, ούτε ότι είμαστε τώρα ο φωτεινός παντογνώστης.
    Ο δικός μου τρόπος για να τα βγάζω πέρα με παιδιά και οικογένεια είναι το μέτρο και η ειλικρινής προσπάθεια - και κανείς δεν είναι... άσφαλτος, όπως είπε η Lady (μη ρωτήσεις ποια, μία είναι η Lady!!!).

    Την καλημέρα μου
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς Ελένη, "Μέτρο και ειλικρινεια"! (αγαπώ Lady) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ κορίτσια καμία σχέση δεν έχει η καθημερινότητά μου πριν και μετά τα δίδυμα,τώρα είμαι δουλειά σπίτι,παιδιά οι βόλτες είναι μόνο με τα παιδιά,τώρα είναι 2μισι ευτυχώς συννενοούμαστε κάπως και γενικά δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για τον εαυτό μου πλήν όμως δεν με νοιάζει καθόλου εκτός του οτι κουράζομαι πάρα πολύ που έχω και βοήθεια διότι χτές ο γιός μου στο τηλ.μου είπε μαμά,μαμά I LOVE U μετά από αυτό τί άλλο να ζητήσει κανείς από τον Θεό,η δε κόρη μου της ζητάς φιλάκι και σου δίνει παντού και στον λαιμό μανούλα λέει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!