ON LINE

12 Μαΐου 2015

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ,ΟΙ "ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ" ΚΙ ΕΓΩ.

Γράφει η Giota.
weheartit.com
"Χριστέ μου!!!!! Τι να κάνω;;;;;
Να πανικοβληθώ;;;;;"
...έλεγε η Ντίνα Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά στην γνωστή σειρά "Δυο Ξένοι" κι εγώ έπεφτα κάτω από τα γέλια.
Πού να φανταζόμουν ότι αυτή η σειρά θα γινόταν το "ψυχοφάρμακό" μου στις κρίσεις πανικού που με ταλαιπώρησαν για 1,5 περίπου χρόνο!
Άτιμο πράμα οι κρίσεις πανικού...σου χτυπάνε την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις, θρονιάζονται στην ζωή σου με το έτσι θέλω και δε λέν' να φύγουν...
Ένα ήσυχο βράδυ κι ενώ είχαμε επιστρέψει στο σπίτι μετά από διασκέδαση είχαμε την πρώτη μας συνάντηση...



Άρχισα ξαφνικά να "ανεβάζω" παλμούς...ένιωθα και έβλεπα την καρδιά μου χτυπάει τόσο δυνατά στο στήθος μου λες και ήθελε να δραπετεύσει...ο αέρας όλο και λιγόστευε μέσα στο δωμάτιο...το στομάχι μου είχε δεθεί σε ένα περίπλοκο ναυτικό κόμπο...μια ελαφριά ζαλάδα...μια τάση για λιποθυμία...μια ανησυχία...ένα ανεξήγητο στρες...μια ίδρωνα,μια πάγωνα...έτρεμα λες και είχα καταπιεί τον Εγκέλαδο και μια αίσθηση ότι κάτι πολύ σοβαρό μου συμβαίνει!!!
Ένιωθα ότι πάθαινα "καρδιά" σε συνδυασμό με εγκεφαλικό...ότι είχαν πέσει επάνω μου οι Εφτά πληγές του Φαραώ...
...ότι πεθαίνω...
Κατέληξα στα Επείγοντα του νοσοκομείου αλλά μέχρι να έρθει η σειρά μου όλα είχαν εξαφανιστεί...Οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα! Καθαρές...πεντακάθαρες, κι έτσι επέστρεψα στο σπίτι εξαντλημένη και φοβισμένη.
Παρόλο που οι γιατροί με είχαν καθησυχάσει εγώ ήμουν πεπεισμένη ότι κάτι έχω....
Από εκείνη την πρώτη μας συνάντηση γίναμε φίλες κολλητές με τις κρίσεις πανικού! Κάθε σούρουπο ήταν πιστές στο ραντεβού μας! Κάθε που χανόταν ο ήλιος εγώ "αρρώσταινα"...σα να ήμουν προγραμματισμένη...Είχα μπει, χωρίς να το θέλω, σε έναν φαύλο κύκλο...όσο αγχωνόμουν πάθαινα κρίσεις και όσο πάθαινα κρίσεις αγχωνόμουν!
Η ποιότητα της ζωής μου είχε πιάσει πάτο...παράτησαν την δουλεία μου, κλείστηκα στο σπίτι,χάθηκα από τους φίλους μου....Μετά φώλιασαν μέσα μου φοβίες...φοβόμουν να πάω σε άλλη περιοχή κι αν δε μπορούσα να κάνω αλλιώς μάθαινα που είναι το κοντινότερο νοσοκομείο...φοβόμουν να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου γιατί εκεί έπαθα την πρώτη κρίση , φοβόμουν να κοιμηθώ στα σκοτάδια...ήθελα να κοιμηθώ πρώτη εγώ και μετά ο άντρας μου...δεν ήθελα να μένω μόνη μου στο σπίτι...φοβόμουν να πιω καφέ (γιατί ο καφές "ανεβάζει" παλμούς)...φοβόμουν να φάω (μην με "ενοχλησει" το στομάχι μου)...φοβόμουν να βγω από το σπίτι για να μην με πιάσει πάλι και γίνω ρεζίλι στον κόσμο...
...και όλα αυτά εξαιτίας του φόβου μου για μια νέα κρίση!!!
Η κατάσταση δεν παλευόταν άλλο...είχα χάσει τον εαυτό μου, την ανεμελιά μου,το χαμόγελό μου κι αποφάσισα να πάρω σβάρνα τους γιατρούς! Πέρασαν από πάνω μου όλες οι ειδικότητες! Τι παθολόγοι, τι καρδιολόγοι, τι γαστρεντερολόγοι, τι πυρηνικοί...εξετάσεις και κόντρα εξετάσεις με το ίδιο πόρισμα:
"Φυσιολογικό"
Εγώ όμως μέσα μου πέθαινα...κάτι είχα που ή δεν μου το λέγανε ή δεν το βρίσκανε!
Ο καρδιολόγος ήταν αυτός που μου μίλησε πρώτος για τις κρίσεις πανικού...
"Κρίσεις πανικού;;;;; What the fuck?"
Συγκεκριμένα μου είχε πει να προσπαθήσω να το αντιμετωπίσω μόνη μου και δεν δω βελτίωση να επισκεφθώ ψυχολόγο...Δεν είχα πρόβλημα..ίσα-ίσα χάρηκα κιόλας που είχα την εναλλακτική του ψυχο για να "γιατρευτώ"!!!!
Το αντιμετώπισα όμως!
Προσωρινα;;;; Προσωρινά έστω....
Όχι μόνη μου αλλά ούτε με ψυχολόγο.
Με τον άντρα μου, μια φίλη μου -τότε- κουμπάρα μου σήμερα και με Ντένη Μαρκορά!!!!
Με πολύ Ντένη Μαρκορά και "Δυό ξένους".
Δεν ξέρω πώς στην ευχή λειτούργησε αυτό πάντως λειτούργησε και λυτρώθηκα! Είχα (και ακόμα έχω δηλαδή) σε dvd όλα τα επεισόδια της σειράς και όποτε ένιωθα πως έρχεται η κρισάρα καθόμουν στο αγαπημένο μου καναπεδοκρέβατο και παρακολουθούσα με τις ώωωωωωρες!
Με χαλάρωνε...
...μάλλον ξέφευγε το μυαλό μου...δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.Φανταστείτε ότι αγόρασα φορητό dvd player για να μπορώ να διανυκτερεύω (πια) εκτός σπιτιού!
Παράνοια ε;;;
Το ξεπέρασα όμως (μεγάλη κουβέντα) ...μετά την κόλαση των κρίσεων, η ζωή μου βρήκε ξανά τους ρυθμούς της! Αν και πάντα φοβάμαι μια νέα κρίση, αν και μου έχουν έχει μείνει μια αρρωστοφοβία, εδώ και αρκετά χρόνια μπορώ να φωνάζω:
ΕΙΜΑΙ Η ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!
ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ
Και να σας δώσω και μια συμβουλή;
Αν ζείτε στην δύνη των κρίσεων πανικού καλά θα κάνετε να μιλάτε με τους φίλους σας γι αυτό!!! Να το ξορκίζετε, να το κοροϊδεύετε, να μην "κλείνεστε", να ψάξετε για διεξόδους και φυσικά να μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθεια ενός ειδικού!


*Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή και σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τον γιατρό σας!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

11 σχόλια:

  1. Είσαι τυχερή και πολύ δυνατή που το αντιμετώπισε με επιτυχία μόνη σου. Μια γνωστή μου ξεκίνησε με κρίσεις πανικού μέσα σε ΜΜΕ και έκτοτε είναι με χάπια.
    Πάντα καλά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΜΜ εννοώ αλλά ο κορεκτορας κάνει τα δικά του!

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειαζόταν να το διορθώσεις! Μια χαρα το έβγαλε ο κορέκτορας! Αν παρακολουθείς ειδήσεις στα ΜΜΕ δεν την γλιτώνεις την κρισάρα! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Υπεροχη αναρτηση και μπραβο σου!!! Ερχομαι απο το παρτυ της Μαχης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά Δέσποινα. Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη! Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  3. Πολύ δύσκολες αυτες οι κρίσεις πανικού. Τις είχα και εγω και άρχισαν όταν έμεινα εγγυος. Πολύ δυσκολη περίοδος για μένα και το αντιμετώπισα με εργοθεραπεία (μέσω ειδικού φυσικά). Αφότου γέννησα χειροτέρεψαν αλλά τον τελευαίο καιρό έρχονται πιο σπάνια. καταλαβαίνω απόλυτα όλα αυτά τα συναισθήματα που περιγράφεις και είναι πολύ ασχημα να τα νιώθεις και να νιώθεις ανήμπορη να βοηθήσεις τον εαυτό σου! Δύναμη μας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έμεινα έγκυος μετά από εξωσωματικη. Καταλαβαίνεις το άγχος!!!! Μόλις πήρα θετικο τεστ και εκανα τον 1ο υπέρηχο ειπα στον γιατρο μου :"Αν με πιάσει κρίση πανικου τι γίνεται με τα εβρυα;;;" Ευτυχώς δεν έπαθα ούτε μια κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μετά όμως με ξέσκισαν!

      Διαγραφή
    2. Και γω θυμάμαι τον ρωτησα μια φορά τι θα γίνει αν με πιάσει κρίση πανικού και λιποθυμίσω. Τι θα πάθει το μωρο; Και μου είπε: να προσέχεις να μην κτυπήσεις εσυ και το μωρό τπτ δεν θα παθει!!!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο κείμενο!! Πιστεύω πολύ ενδελεχειο γ να βοηθήσει κοζμο!! Μπράβο Γιωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Lina, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κείμενο. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει ανθρώπους που ζουν κάτι ανάλογο, το ευχομαι πάντως ολόψυχα γιατι είναι τρελλή κατασταση πραγματικα!

      Διαγραφή
  5. Εισαι δυνατο κοριτσι Γιωτα μου! Μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!