ON LINE

13 Ιουνίου 2015

ΥΠΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!!

Γράφει η Tonia.
Πριν μείνω έγκυος, ούτε που σκεφτόμουν πως θα ήταν τα πράγματα με το μωρό! Άκουγα από διάφορες μαμάδες πως ο ύπνος, -κάτι που εγώ το θεωρούσα δεδομένο κάθε βράδυ- είναι θησαυρός, είναι πολυτέλεια και έλεγα από μέσα μου «πόσο υπερβολικές μπορεί να είναι Θεέ μου!!!»
Έμεινα έγκυος, και πάλι δεν έβλεπα καμία διαφορά στον ύπνο μου.. Όλα φυσιολογικά! Φούσκωνα, και φούσκωνα μήνα με τον μήνα και πάλι τίποτα!! Μέχρι που μπήκα στον 8ο και




 κατάλαβα πως άρχισα να έχω κάποιες δυσκολίες αλλά και πάλι κοιμόμουν όλο το βράδυ, και κοιμόμουν και τα μεσημέρια και τα απογεύματα…! Γενικά, όπου με ακούμπαγες κοιμόμουν… Απλά! Και μου ερχόταν στο μυαλό η έκφραση «Ο ΥΠΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΩΡΑ»
"Ναι ναι καλά..." σκεφτόμουν και γυρνούσα πλευρό και ξανακοιμόμουν!!!
Ώσπου γέννησα, και γύρισα σπίτι… Τις 2 πρώτες μέρες ήμουν κομπλέ!! Από την τρίτη και μετά ξεκίνησαν οι περίεργες καταστάσεις..
Ξεκίνησαν τα βλεφαράκια να κλείνουν ανεξέλεγκτα, άρχισε το βράδυ να γίνεται μαραθώνιος αντοχής με τα μάτια να σβήνουν και εγώ να δίνω αγώνα να κρατηθώ ξύπνια μέχρι να θηλάσω την μικρή!!! Στο άκουσμα της μουρμούρας πεταγόμουν σαν γατί που του πέταγες νερό!! Πίστευα θα είχε περάσει κανένα 5ωρο ύπνου αλλά είχε περάσει μόλις μιάμιση ώρα… Και αυτό γινόταν κάθε μέρα… Όλη μέρα!!!
Πλέον μετρούσα ελάχιστες ώρες ύπνου μέσα στο 24ωρο! Έλεγα στον εαυτό μου, υπομονή σε «κανένα τρίμηνο θα κοιμηθείς πάλι!!»
Πέρασε και το τρίμηνο στο πίτς φιτίλι…!!! Είμαστε πλέον στους 5 μήνες και έχουμε αρχίσει οικογενειακώς να κοιμόμαστε σερί κανένα 5ωρο! Και αν ήμασταν ΠΟΛΥ  ΤΥΧΕΡΟΙ θα κοιμόμασταν και όλο το βράδυ!!
«Ωραία» (σκεφτόμουν από μέσα μου) «θα ξεκινήσουμε πάλι να κοιμόμαστε σαν άνθρωποι..!!» Και όσο το σκεφτόμουν, τόσο ο Θεός γελούσε ειρωνικά μαζί μου!! Δεν πίστευα πως μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα!! «Έχουμε μπει σε ένα προγραμματάκι» έλεγα και κρυφογέλαγα…
Ώσπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο πυρετός στην ζωή μας!! Και εκεί να δεις ξενύχτια και άγχος! Άγχος και ξενύχτια..!
Και πάνω που λες ότι τον φάγαμε και αυτόν τον γάιδαρο και είσαι έτοιμη να ευχαριστήσεις τον Θεό που εφευρέθηκε το depon και μπόρεσες να κοιμηθείς ήσυχα ένα 3ωράκι φουλ, κάνει guest star εμφάνιση μια επισκεψούλα στο Παίδων Σαββατόβραδο…!!!
Στις 01:00 τα ξημερώματα λοιπόν ενώ βάζουμε ότι βρίσκουμε μπροστά μας για να πάμε στο Παίδων όσο πιο γρήγορα γίνεται, και δεν ξέρεις εάν έχεις βάλει τα δικά σου ρούχα, ή του άντρα σου, σε ένα παράλληλο σύμπαν άλλοι ετοιμάζονται να βγούνε για ποτάκι και να πάνε στα μπουζούκια… Δεν έχεις παράπονο όμως!!! Γυρνάς σπίτι 05:30 το πρωί!! Ενώ οι υπόλοιποι που είχαν πάει για ποτό είναι ήδη στο κρεβατάκι τους και κοιμούνται....
ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!! 
Τι ωραία λέξη και όλα τα παράγωγά της!!! Κατάλαβα τελικά πως οι μαμάδες με προϊδέαζαν για όλα αυτά.. Αλλά εγώ τις θεωρούσα υπερβολικές! Για αυτό να ακούτε πάντα τις μαμάδες!! Πράγματα που πριν την εγκυμοσύνη τα θεωρούμε αυτονόητα και φυσιολογικά, αλλάζουν σε χρόνο ντε-τε με τον ερχομό του λιλιπούτιου ανθρωπάκου!!! Και τίποτα από όλα αυτά που μας λένε δεν είναι υπερβολή!! Είναι ακριβώς όπως ακούγονται, ίσως με μια δόση «χιουμοριστική»!!!!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

1 σχόλιο:

  1. Πωπω με πήγες πίσω 2,5 χρόνια, διότι η μικρή μετά τα 2 έτη ξεκίνησε να κοιμάται φυσιολογικά... άστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!