ON LINE

10 Ιουνίου 2015

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ.

Γράφει η Giota.
Και ο Θεός έπλασε την γειτόνισσα...όχι όποια κι όποια όμως, την κουτσομπόλα γειτόνισσα! Δεν ξέρω τι έμπνευση μπορεί να είχε εκείνη την στιγμή αλλά προφανώς την δημιούργησε γιατί Αυτός έχει τόσες δουλειές που δε μπορεί να είναι "Πανταχού Παρόν"! Και σα να μην μας έφτανε αυτό, "έριξε" από μια σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, έτσι, για να μην Του ξεφεύγει τίποτα!
Η κουτσομπόλα γειτόνισσα δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία αν και συνήθως τα έχει τα χρονάκια της!!!

Είναι σούπερ κοινωνική (άνετα κατεβαίνει για δήμαρχος), πάντα ευδιάθετη, είναι κοκέτα (τα μπικουτί υποχρεωτικά), είναι η καλυτερότερη νοικοκυρά και έχει πολλές (μα πάρα πολλές) απορίες
-γιατί αν δεν ρωτήσεις πώς θα μάθεις;-
Συνήθως την συμπαθείς στην αρχή και αργότερα την αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι!!!!

Χόμπι της είναι φυσικά η κατασκοπία!!!! Θα την βρεις πίσω από τις κουρτίνες του σπιτιού της, πίσω από το "ματάκι" της πόρτας ή στο μπαλκόνι που θα βγει όλως τυχαίως (για να τινάξει κάτι).

Το μεγαλύτερό της προσόν είναι η ακοή της!!! Πραγματικά, η κουτσομπόλα γειτόνισσα, έχει βιονικό αυτί!!! Έχει την ικανότητα να ακούει ότι λες αλλά και ότι σκέφτεσαι (τα ταιριάζει μόνη της και φτιάχνει ιστορία).

Ακόμα ένα προσόν της είναι το μάτι-scanner!!!! Σε scanάρει από την κορυφή ως τα νύχια για να έχει "υλικό" να σχολιάζει με τον καφέ!
Πρέπει επίσης να ξέρετε πως έχει τρομερή μνήμη μιας και θυμάται ιστορίες από τις γιαγιάδες των γιαγιάδων που έμεναν στην γειτονιά τους.

Από την κουτσομπόλα γειτόνισσα δυστυχώς δε μπορείς να ξεφύγεις!!! Ότι στάση και να κρατήσεις απέναντί της θα σχολιαστεί!!! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα πας καλά μαζί της, να πηγαίνεις με τα νερά της κρατώντας μια (όσο μπορείς) διακριτική απόσταση γιατί έτσι και την "εύνοιά" της θα κερδίσεις (ίσως λιγότερα σχόλια για το άτομό σου) και τις "πληροφοριούλες" σου θα μαζέψεις (αχρείαστες να ναι).
Άντε βρε, σου' φεξε πάλι!



Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
και
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα

10 σχόλια:

  1. δεύτερη φορά διαβάζω την ανάρτησή σου και γελάω πόσο δίκιο έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είναι τρομερές!!!! Και, ρε παιδί μου, κάθε γειτονια έχει μια!!!!! χαχα

      Διαγραφή
  2. Οκ κοντεύω να ξυπνήσω τον σύζυγο και το παιδί από τα γέλια!!! Ζω στην Μυτιλήνη και δεν μπορείς να φανταστείς πόσα πράγματα έχω μάθε για τον εαυτό μου που δεν ήξερα!!! Απολαυστική ανάρτηση.......με στέλνει η Μάχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθάνατη ελληνική επαρχία!!! Αθάνατη ελληνίδα γειτόνισσα!!!!!!! χαχαχαχαχαχα Σε καταλαβαίνω...εγω μενω κοζάνη...εδω να δεις τι μαθαινω για μενα! Σε ευχαριστω για την επίσκεψη Τούλα!

      Διαγραφή
  3. Χαχα! Ποσό ωραία και γραφικά τα περιγραφείς! Συμφωνώ απόλυτα! Πάρε την κουτσομπολιά με το καλό κι από μακριά κι αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ για την επίσκεψη στις Bloggoλογίες. Τα λέμε!

      Διαγραφή
  4. χαχαχα!!!Ποσο γελασα!!!Και ποσο δικιο εχεις...Πραγματικα οπως τα περιγραφεις!Και οντως δεν υπαρχει γειτονια χωρις να υπαρχει εστω και μια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!