ON LINE

8 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - "Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ".

Γράφει η Giota.

 "Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης.....

Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους.... 

Άραγε με ποιο τρόπο θα το καταφέρει αυτό; Και ποιο θα είναι το τίμημα και γι' αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ' όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος. Μια μαγευτική και συγκλονιστικά συγκινητική ιστορία..."



Η πρώτη μας επαφή με το παιδικό θέατρο είναι πλέον γεγονός!!!! Παρακολουθήσαμε τον Ευτυχισμένο Πρίγκιπα του Όσκαρ Ουάιλντ από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη σε διασκευή και σκηνοθεσία της (αγαπημένης μου) Τζόυς Ευείδη!


Μπορεί η παράσταση να ξεκινούσε στις 17:00 αλλά εμείς δεν κρατιόμασταν, έτσι βρεθήκαμε έξω από το κινηματοθέατρο από τις 4 παρά (ευτυχώς είχε καλό καιρό)!!!! Όσο περιμέναμε είχα τον χρόνο να πω στις μικρές δυο λόγια...

1. Δεν μιλάμε και δεν μασουλάμε μέσα στο θέατρο γιατί είναι αγένεια προς τους ανθρώπους που εργάζονται αλλά και για τους θεατές.

2. Έχουμε χαμηλωμένα τα κινητά μας.

3. Γελάμε (ή κλαίμε) με την ψυχή μας.

4. Χειροκροτάμε με την καρδιά μας.

Η ώρα πέρασε..κόψαμε τα εισητήριά μας, μπήκαμε στο κινηματοθέατρο (γνώριμο σε εμάς μιας που έχουμε αλωνίσει στην σκηνή του σε παλαιότερη σχολική γιορτή) και καθίσαμε στις θέσεις μας.
Η ανυπομονησία των κοριτσιών τεράστια και οι μεταξύ τους διάλογοι ξεκαρδιστικοί!!!

-"Μαμά, θα έχει ηθοποιούς ε;"
-"Τι είναι οι ηθοποιοί;"
-"Είναι αυτοί που βλέπει η γιαγιά στο Μπρούσκο! Δεν θυμάσαι;" και άλλα τέτοια όμορφα! χαχα

Για να μην σας τα πολυλογώ η παράσταση ήταν εκπληκτική!!!! Η ιστορία του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα ήταν υπέροχη...τα συναισθήματα εναλλάσσονταν και το  μήνυμα της ιστορίας τόσο διδακτικό... Τα κορίτσια δεν κουνήθηκαν από την θέση τους, παρακολουθούσαν και συμμετείχαν εκστασιασμένες!!!

Οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί όλοι!!!! Ήταν μια υπέροχη παράσταση που άξιζε να την παρακολουθήσουμε!!!! Ελπίζω αυτό να ήταν η αρχή μια μεγάλης αγάπης για τα διδυμοπαλαβάκια μου!



.


.



Υ.Γ. Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω την απογοητευτική εικόνα του κινηματοθεάτρου......Βρώμικο και παραμελημένο......Γιατί έτσι κύριοι υπεύθυνοι;;;

Ακολούθησε τις Βlog-o-logies στο facebook
&
έλα να Blog-o-λογίσουμε στην ομάδα


4 σχόλια:

  1. Πόσο υπέροχο συναίσθημα πρέπει να είναι για μία μανούλα να αισθάνεται ότι πήγε κάπου τα παιδιά της όπου ενθουσιάστηκαν, πέρασαν καταπληκτικά και μαζί με αυτό πήραν ερεθίσματα και εμπειρίες που θα τα συντροφεύουν πάντα!
    Καλό απόγευμα Γιώτα! Και στην επόμενη παράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δικαιο σε αυτό! Πραγματικά όποτε μια επιλογή μου αποδειχτεί "επιτυχημένη" και τα παιδιά περάσουν καλά νιωθω λες και ανακάλυψα το wifi χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

      Διαγραφή
  2. Τα διδυνοπαλαβάκια σου είναι φοβερά, γέλασα με τις ερωτήσεις τους. Πολύ όμορφη εμπειρία και σας εύχομαι να έχετε και άλλες παρόμοιες και να τις μοιράζεστε μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ελπίζω Αθηνά μου!!! Μακάρι να μπορέσουμε να δούμε κι άλλες παραστάσεις γιατι στην επαρχια τα πράγματα ειναι περιορισμένα.

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας με γεμίζουν χαρά!